Spelrek 5/9 till Graz99ers-Frölunda: Dags för en höjning från mästarna!

Published by OskarJ on

frölunda
frölunda
Graz
Oavgjort
Frölunda
betsson
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 2.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Graz99ers-Frölunda
 • Datum: 5 september
 • Tid: 20:20
 • Speltips: Frölunda
 • Odds: 1.75
 • Units: 4/5 units
 • Spelbolag: Unibet

Hallå där! September har börjat lite knackigt med endast 1/3 spel inne. Vi tar nya tag och tar oss till en viktig match i CHL matchen mellan Graz som tar mot mästarna Frölunda i en viktig match för båda lagen.

En överraskande vinst och en överraskande förlust

Graz är ett lag som kommer för Österrike och spelar i sin hemmaarena som ser ut ungefär som en backhoppningsbana. Laget åkte ut i semifinal förra året i sin inhemska liga, CHL är första gången man spelar. Graz har väldigt mycket svenskar i sin trupp, till att börja med så är ass coachen Jens Gustavsson svensk. Laget har startat CHL med en övertidsvinst mot Frölunda och en strafftorsk mot Cardiff. Matchen mot Frölunda var man utspelade långa perioder men lyckades smälla in hela sex kassar och det är riktigt bra. Cardiff matchen var ingen riktigt höjdare och gjorde ingen bra match. 

I laget finns fem svenskar där bland annat Sebastian Collberg, Joakim Hillding och Christopher Nihlstorp har mycket SHL rutin. Utöver dom svenska lirarna så har Graz inget namnkunnigt lag, det är Dwight King och ett par andra kanadensare som har bra meriter. Svenska backen Karl Johansson lyfter väldigt mycket istid och är en viktig back i detta lagbygge.

Nu är det så att Graz gjorde vann senast i Göteborg men då lirade man inte så sexigt, nu är det hemmabana och publiken väntar sig lite mer offensivt spel och då öppnar det upp sig för Frölundas enormt skickliga offensiv. EBEL börjar bli bättre men har ett par hack upp till SHL.

Fiaskostart av mästarna

Göteborgarna gick in i CHL som favoriter att försvara guldet, men dom inledande två matcherna har inte visat mästarspel. Två raka torskar och Frölunda är i brygga. Frölunda har varit det bättre laget i båda matcherna, första mötet med Graz gjorde man fem mål och borde vinna matchen på det, men defensiven klickade inte. Senaste matchen mot Mountfield var inte bra, visst man vann skotten men det lilla extra fattades. Det var ett laddat Frölundalag som satte sig på flyget igår och måste nästan ha med sig sex pinnar från denna vecka för att det ska leva.

Frölunda har tappat viktiga backarna Chay Genoway och Jonatan Sigalet, in har Karl Stollery och Theodor Lennström kommit. Forwardssidan har blivit bättre, ut har bröderna Westherholm gått, medans Johan Sundström och Nicklas Lasu anslutit. Viktiga spelare som Ryan Lasch, Joel Lundqvist, Rhett Rakshani,  Simon Hjalmarsson och Patrik Carlsson finns kvar i truppen och är med på resan. Frölunda har ett riktigt bra lag när det kommer till offensiven, powerplay är magiskt bra med Ryan Lasch i spetsen.

Roger Rönnberg var allt annat en glad i timeouten han tog mot Graz, det kom ett par ord som inte kan nämnas här. Han är en vinnarskalle av rang och åker ner till Österrike för att vinna. 

Dagens speltips

Jo, torsk här för Frölunda och det skiljer fem pinnar mellan lagen. Frölunda var det bättre laget senast och nu måste Graz spela lite sexigare och då öppnar det upp sig för Frölunda som har ett bättre lag på pappret. Ryan Lasch är en spelare som kan vinna matcher själv och jag tror Frölundas offensiv blir avgörande.

Jag väljer därför att spela Frölunda till oddset 1.75.

 • Massvis med rutin i Frölundas trupp
 • Frölunda har spelat massvis med bortamatcher i Europa
 • Frölunda har bättre trupp än Graz
 • Formen för Frölunda

Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder en bonus upp till 2000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *