Spelrek 6/11 till Köping-Nyköping: Vilket Köping vinner?

Published by OskarJ on

Köping
Oavgjort
Nyköping
coolbet
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 500 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Köping-Nyköping
 • Datum: 6 november
 • Tid: 19:00
 • Speltips: Nyköping
 • Odds: 1.75
 • Units: 4/5 U
 • Spelbolag: Coolbet

Hallå där! Det var ett par dagar sen jag skrev en rek men nu är vi på banan igen. Vi avslutade oktober med fyra raka gröna spel, vi går för femte raka. Det är match i hockeyettan västra mellan två lag som innehåller namnet Köping, hemmalaget Köping tar emot Nyköping.

Köping är inte alls lika hemmastarka som tidigare år

Att åka till Köping och lira i Köpings ishall har varit väldigt tufft dom senaste åren men i år har Köping varit dåliga på sin hemmaarena. Köping har lirat sex matcher hemma och endast vunnit en och det mot Surahammar som är sämst i serien, målskillnaden 13-28 i borgen är inte alls bra siffror. Köping startade serien ganska knackigt men har spelat upp sig på slutet, tre vinster på dom fem senaste men lagen man slagit ligger topp tre från slutet. Problemet för Köping stavas boxplay, laget drar på sig överlägset mest tvåor i ligan och har ligans sämsta powerplay, 71.42%. Köping har också västras sämsta effektivitet, laget hänger på 7.76% av skotten.

Köping har på pappret ett par spelare som är väldigt intressanta. Linus Gustavsson leder interna på åtta pinnar. Marcus Viitanen är en trollgubbe som kan blixtra till och spela jättefin ishockey och Jonte Berg har ett riktigt bra CV på hockeyettan nivå men står noterat för tre assist på 11 fighter och mindre smickrande -10. Köping har på pappret två lika bra målvakter men båda har en % på strax under 90.

Nej, Köping måste steppa upp på hemmaplan för att resa i tabellen, allettan racet är kört men varje position men går upp ger fler poäng i fortsättningsserien vilket gör att alla matcher är viktiga för Köping. Köping vann senaste mötet borta i Nyköping med 3-2 efter sudden men var utspelade långa perioder av matchen.

Upp till bevis, Nyköping!

Nyköping var inför serien topptippade av många lag men har inte uppnått målen hittills. Nyköping startade serien med fyra raka torsk, dock ska man inte ligga så lågt som man gör man har en trupp som är bland dom bästa i hela ettan. På fem senaste matcherna har Nyköping vunnit fyra och man är verkligen på gång, laget är för tillfället endast tre pinnar från en alletta plats. Nyköping har stabila siffror i powerplay men risiga i boxplay. Nyköping har haft stora problem med skador/sjukdomar under säsongen och har många gånger endast spelat med tre femmor. Nyköping har vunnit skotten i alla matcher utom två, på hela säsongen vilket tyder på spelövertag i dom flesta matcherna. 

Nyköping har som sagt haft problem med skador samt sjukdomar under säsongen. Inför matchen mot Forshaga valde man att plocka in rutinerade Viktor Jörnevik från Narvik som gör att truppen blir ännu starkare. Marcus Lindblom är lagets kapten och håller bra klass. Christian Axelsson har gjort fina 11 pinnar på 12 matcher och Andreas Maier leder interna på 12 pinnar. Backsidan är en av ettans allra bästa och man har sex backar som håller absolut högsta ettanklass. Oscar Malm som var tänkt som första keeper går gipsad och Daniel Fahlström har fått förtroendet.

Nej, Nyköping är riktigt bra när spelet stämmer och fyra vinster på dom fem senaste är på rätt väg. Jag tror Nyköping vinner i Köping och det ganska enkelt. Nyköping måste vinna för att inte tappa allt för mycket mark mot Skövde och company. 

Dagens speltips

Köping har ett helt okej lag men jag tror att Nyköping är alldeles för skickliga. Köping har haft det riktigt tufft mot toppen i år och släpper in för mycket mål. Nyköping slog Forshaga med endast tre formationer och det var en riktigt viktig seger, jag tror man rider vidare på den vågen och slår Köping av bara farten. Lycka till! 

Jag väljer därför att spela Nyköping till oddset 1.75.

 • Fyra vinster på dom fem senate för Nyköping
 • Nyköping har ett av ettans bästa lag
 • Skade/sjukdomsläget börjar ljusna för Nyköping
 • Köping slog Nyköping senast

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 500 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *