Spelrek 6/5: Ett något avslaget El Clásico?

Published by Anton on

Barcelona – Real Madrid

La liga

6/5 20:45

Ytterliggare ett kortspel klickas i Spanien. Denna gång vänder vi blickarna mot Barcelona och helgens El Clásico. För några år sedan var det här ett av Europas absolut hetaste matcher och korten haglade minst sagt tätt. Även om det såklart fortfarande är en extremt ”het” match som mycket väl kan spåra ur tycker jag den lever kvar mycket med ryktet sedan Mourinho vs Pep tiden. Ofta var Mourinhos Madrid drivande i att driva upp stämmningen i matchen, vilket Barcelona i sin tur utnyttjade till fullo. Zidanes filosofi skiljer sig en hel del från Mourinhos på många sätt.

 

Förhandssnacket har i stor mån kommit att handla om Andres Iniesta och hans förmodligen sista match på den största scenen. Jag tror att vi i vanlig ordning kan förvänta oss en match med mycket känslor, men känslor som inte renderar i att matchen spårar ur.

Statistiken har en tendens till att ljuga vid sådana här drabbningar, men faktum är att Real Madrid har det tredje lägsta kortsnittet i ligan med 1,88 kort/match och Barcelona har det lägsta av alla med 1,68 kort/match. Inbördes har många matcher resulterat i många kort, men jag tycker det känns överdrivet här. Vi erbjuds ett riktigt fint odds på att matchen slutar under 6,5 kort, och jag känner att det måste knipas.

Som sagt är detta ingen vanlig ligamatch och lagen har minst sagt en historia av fula möten, men det går som tidigare nämnt inte jämföra med hur det såg ut för några år sedan. Mötets rykte gör att vi här erbjuds en hög lina. Detta i kombination med att ligan är avgjord samtidigt som Real är i Champions League final tycker jag talar för ett möte där lagen inte kommer gå på sitt absoluta max även om det fortfarande ligger mycket prestige i matchen. Båda lagen har möjligheten att göra en ”bra” säsong oavsett utgången i säsongens sista förhoppnings något avslagna El Classico. När spelbolagen sätter oddset såhär måste jag agera. Historian till trots har jag mycket svårt att se matchen gå över 6,5 kort.

Spelet jag klickar blir därför under 6,5 kort i matchen @1,95 och 3/5 units investeras på Bethard.

(Spelet har sjunkit lite under tiden jag höll på att reka och skriva ner. Men linan hittas hos Pinnacle @1,90 och jag hävdar att det är värde i spelet till allt över 1,80)

Har du inte redan ett konto hos Bethard så kan du skapa ett HÄR:
100 % Sportbonus upp till 1.000 SEK – Bethard 

Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *