Spelrek 6/7: Uruguay – Frankrike

Published by Gio on

VM: Uruguay - Frankrike

Here we go again!

Då var det dags för krigarna från Uruguay att återigen spela vidare i detta VM. Laget som tog två stycken “sketna” 1-0 vinster mot Egypten samt Saudiarabien och som räknades tidigt ut av väldigt många har vuxit ju längre turneringen gått. 3-0 mot Ryssland och en, i varje fall i mina ögon, 2-1 seger mot Portugal bekräftade bara min bild av La Celeste. De är ett lag som växer när det verkligen gäller och som trivs med att grisa till sig segrar på ett liknande sätt som Diego Simeones Atletico Madrid. Men Uruguay är ju inte bara ett landslag som spelar hårt och tight, de har flertalet världsklasspelare som kan göra det lilla extra, både offensivt som defensivt, när det behövs, men man förlitar sig oftast på samma grundidé som alltid eftersom man kanske rent av är absolut bäst av samtliga på det här spelet när vi talar om landslagssammanhang.

Eftersom Uruguay varit sin spelfilosofi trogna så har man i vissa matcher haft oerhört lite boll, framförallt i matcherna mot Saudiarabien och Portugal, ännu ett landslag som vanligtvis ger ifrån sig bollinnehavet. I premiären mot Egypten vann Uruguay bollinnehavet men det berodde mest på att Egypten var mer intresserade på att plocka med sig en poäng än något annat och mot Ryssland, där man också vann bollinnehavet, så var man en gubbe mer på plan i 55 minuter.

Frankrike är ett annat lag som inte spelat på den nivå de kan. Det känns som att Deschamps går under samma fack som Sampaoli, bara det att Deschamps suttit i sin position klart längre och verkar trots det inte veta helt hur han egentligen vill att laget ska spela. Det må vara kvartsfinal nu men motståndarna är gruppspelet är samtliga lag som man bör slå tämligen enkelt om man vill vara en seriös kandidat till titeln, vilket man ändå borde vara med tanke på hur pass talangfull trupp man ändå har. 4-3 vinsten mot Argentina imponerar inte heller på mig då jag blev mäkta besviken av det Argentinska landslaget som spelade en fotboll långt under deras värdighet.

Vår rek

Visst må Frankrike haft mindre bollinnehav i många matcher än det man ändå räknat med men idag, när man ställs mot ett defensivt skickligt Uruguay, så går man ut som favoriter och innehar en högre “status” runt om i fotbollsvärlden. Därför är min tanke att både Uruguay och Frankrike trivs med en matchbild där Frankrikes trots allt passningsskickliga lag rullar boll och försöker nysta upp det tighta Uruguayanska försvaret. Så länge det är oavgjort så kommer Uruguay inte att stressa upp sig. Spelet blir därför Frankrike -11% bollinnehav hos Comeon till 1.86 med 4.5U. -11 innebär att Frankrike måste minst ha 56%, alltså motsvarigheten till ö 55.5%, för att spelet skall sitta. Kambi erbjuder en 56.5% lina just nu, funkar okej med 3U.

  • Uruguay vill gärna att motståndarna har mycket boll.
  • Frankrikes mittfält (och 11a) är tillräckligt bra för att dominera matcher
  • Frankrikes spel har IMO hackat en aning. Ju längre det franska målet dröjer desto mer boll kommer de att ha.
  • Tidigt underläge vore katastrofalt och Mbappé är stekhet.

Har du inget konto hos Comeon kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 500 SEK
  • Få 200% i sportbonus + VM-bollen (värde 249 SEK) Gäller t.om 15/7
  • Omsättningskrav: 8x insättning + bonus
  • Minimum odds: 2.00
Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *