Spelrek 7/7: Ryssland – Kroatien

Published by Anton on

VM: Ryssland - Kroatien

Värdnationen Ryssland gästas av Kroatien, ett Kroatien som hittills svarat upp för ett bra mästerskap. 

Ryssland som inför mästerskapet andades skepticism efter usla prestationer i genrepet inför VM, har tystat en del kritiker genom att tagit sig vidare från gruppen och slagit ut stornationen Spanien. Men det är långt ifrån alla som är imponerade, i gruppen besegrades Egypten och Saudiarabien medan det blev förlust mot Uruguay efter en tidig utvisning. 

Mot Spanien blev det avancemang efter straffläggning. Mycket kan man säga om den ryska upplagan men i en kvartsfinal hör man helt enkelt inte hemma. Mot Spanien hade laget 25% bollinnehav och målet kom från straffpunkten i minut 49´, vilket även var lagets enda skott på mål. Men ska kanske inte dra för stora växlar av matchen mot Spanien då Spaniens motståndarna allt som oftast blir bolljagande. 

Vi har hittills sett ett Ryssland som sprungit kopiöst under turneringen. Det är på nivån att det har väckt en del frågetecken. Ryssland var som många känner till avstängda som nation ifrån årets OS-upplaga efter att en av världens största dopingsskandaler uppdagats, en skandal i så stor utsträckning att den visades ha sanktionerats av den ryska staten. Nu är inte det här ett inlägg om något konspirationsteori, utan enbart lite kuriosa. Jurgen Klopp sade i en intervju i samband med att han annonserades som Liverpool-manager att hans lag ska vara intensiva och springa mer än motståndarna, det var framgångsreceptet som krävdes. Ryssland står i skrivande stund i 1,07 att vara det laget som löper mest, anmärkningsvärt!

Vänder vi blickarna mot andra planhalvan hittar vi Kroatien. Även Kroatien avancerade till kvartsfinalen med minsta marginal efter en otroligt nervkittlande straffläggning, när Danmark blev hemskickade. I gruppspelet var det mer övertygande. En vinst i premiären mot Nigeria följdes upp av hela 3-0 mot Argentina. Även Island besegrades, detta med en till stora delar elva bestående utav reservspelare. 

Efter en mardrömsstart mot Danmark där man släppte in ett mål redan i första matchminuten, kom man snabbt tillbaka och replikerade efter bara tre minuter. Efter den intensiva starten stod matchen lite mer och vägde, även om det var fördel Kroatien.

Vår rek

Rysslands löpkapacitet i all ära, men här måste jag gå emot Jurgen Klopp och väljer därmed att gå på segern för Kroatien här, 2,25 erbjuds.

Matchen må bli jämn, men 2,25 är för bra. Kroatien har spelat riktigt bra fotboll med Luka Modric i spetsen. Tycker faktiskt det är spelvärt hela vägen ner till 1,95. Ryssland må ha presterat bra, men det är skillnad på att slå Egypten & Saudi och ställas mot Kroatien. Visst, det går inte blunda för segern mot Spanien. Men jag tycker inte alls att resultatet speglade matchen och är säker på att Spanien vinner 7/10 matcher mot Ryssland. 

Känner man sig tveksam kan man även gå på Kroatien under 59,5% bollinnehav. Kroatien är riktigt bra på att rulla boll, inget snack. Men efter att ha blivit helt utrullad mot Spanien tror jag ryssarna har fått strikta order om att vårda bollen bättre här. Ryssland är inget lag som rullar boll speciellt mycket. Men har en känsla av att detta blir oväntat jämnt. Kroatien har inte gått över 59,5 linan i någon av de inledande fyra matcherna samtidigt som Ryssland bara haft under 40,5 mot Spanien. Nu är det kvartsfinal och Kroatien är ett lag som gillar att anfalla i intervaller snarare än rulla boll konstant ala´Spanien. 

Mina spel i matchen blir därför.

Kroatien att vinna @ 2,25 3/5 units 

Kroatien under 59,5% bollinnehav @ 1,85  3/5 units

Kambi ställer ut oddsen och spelen hittas hos 888sport/Leovegas/Mrgreen/Unibet

  • Kroatien har övertygat hittills
  • Ryssland har haft ohyggligt svårt för lite tuffare motstånd inför mästerskapet
  • Luka Modric (Kommentarer överflödiga)
  • Kvartsfinal, är det jämnt i mitten av andra halvlek finns det risk att man inte vågar gå för det under de ordinarie 90

Har du inget konto hos 888sport kan du skapa ett HÄR!

888sport
  • Sätt in 1.500 SEK
  • Få 1.500 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 10x bonus
  • Minimum odds: 1.5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *