Spelrek 8/10 till Storhamar-Sparta: Veckomatch i Norge!

Published by OskarJ on

Storhamar
Oavgjort
Sparta Sarpsborg
betfair
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 10x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Storhamar-Sparta
 • Datum: 8 oktober
 • Tid: 19:00
 • Speltips: Storhamar -1.5
 • Odds: 1.73
 • Units: 4/5 units
 • Spelbolag: Betfair

Hallå där! Ett litet uppehåll i rekandet för min del men nu är vi på banan igen med spel ifrån den norska ishockeyn. Storhamar som är guldfavoriter möter ett Sparta som har sämre lag på pappret än på många år.

En sådär säsongsinledning

Storhamar har faktiskt tre lag framför sig i ligan på åtta spelade matcher och det är inte direkt vad guldfavoriterna väntade sig. Formen är lite sisådär med endast vinster på dom fem senaste fighterna och då har man bland annat torskat mot Stjernen och vunnit mot Grüner. Storhamar kommer såklart vara i toppen även i år som man varit dom senaste åren. Storhamar har ganska risiga siffror när det kommer till specialtems, 18.5% i powerplay är inte tillräckligt bra och 83.3% i boxplay är även det väldigt lågt. Storhamar har vunnit 4/4 matcher när dom spelats på lördagar/söndagar men endast vunnit 1/4 på vardagar. Är det bara slump?

Tillsammans med Stavanger har Storhamar ligans bästa trupp. Laget har nästintill full trupp ikväll, det är endast Christian Larivee som är lite osäker. Tony Cameranesi leder hela poängligan med 16 pinnar och spelar i en första kedja tillsammans med Patrick Thoresen och Phil Marinaccio och enligt mig är den bästa kedjan i hela ligan, dom har också stått för 16 av lagets 31 kassar. Utöver dessa herrar så finns det ett gäng riktigt fina spelare som har det i sig till exempel Mikael Zettergren och Kurt Davis. 

Storhamar har visserligen torskat två matcher på hemmaplan i år men man är annars ett stabilt hemmalag. Förra året vann man båda mötena med Sparta hemma utan att ens släppa in ett mål. Efter torsken mot Stjernen förra torsdagen studsade man tillbaka snabbt och gjorde en bra match och slog Vålerenga i lördags. 

Sämre trupp än på många år

Sparta ligger sexa i tabellen med endast två segrar på sju försök och då har man mött lag som Stjernen, Manglerud och Narvik, så ingen bra start alls. Såklart kommer laget ta sig till slutspel men det blir risk att man åker på ett av topplagen redan i kvarten. Sparta har sämst powerplay i hela ligan med 10.7% vilket är dåligt, 87.1% i boxplay är helt okej. I premiären gjorde man sex baljor men efter det har man endast gjort nio mål på sex matcher vilket man inte vinner många matcher på. Lagen möttes under försäsongen och då vann Storhamar med 6-2 och siffrorna i den matchen skulle varit något större.

Sparta har i år inga transatlanter i laget utan lagets importer är svenskar. Ettan, tvåan, fyran och femman i den interna poängligan förra året har lämnad laget och dom är såklart svåra att ersätta. In har Kristian Jakobsson och Victor Öhman kommit och det är såklart blivit en försämring. Kristian Jakobsson har öppnat ganska starkt och leder interna. Niklas Roest är en spelare som har mer kapacitet än vad han visat. Nej, Sparta har på pappret ett sämre lag och man kommer hamna runt sjätteplats i år och kommer få svårt mot topplagen i år.

Dagens speltips

Storhamar är bättre än Sparta, förra året släppte man inte in ett mål hemma mot Sparta. Försäsongen slutade 6-2, vilket visar att det skiljer ganska mycket mellan lagen här. Tror Storhamar går ut och vinner denna match ganska enkelt, på grund av att man har mycket bättre spets än Sparta. Repris på försäsongen? Lycka till!

Jag väljer därför att spela Storhamar -1.5 till oddset 1.73.

 • Förstafemman i Storhamar har gjort mer än hälften av målen
 • Stabil insats senast från dom gula
 • Sparta har haft tufft i Hamar senaste åren
 • Vaknar Spartas offensiv kan Storhamar få jobba.

Oddset hittar vi hos Betfair som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *