Spelrek 9/1: Ettandubbel!

Published by OskarJ on

Grums-Troja/Ljungby, Lindlöven-Surahammar

Hallå där! Har haft dålig utdelning på mina dubblar senaste tiden, har haft en väldig otur också, sätter ena matchen enkelt medans andra blir kvitterad med minuten kvar i de flesta fallen. Ikväll har jag dock siktet inställt på två matcher som är på pappret “säkra”.

Grums-Troja/Ljungby

Grums gjorde det imponerande genom att ens ta sig till allettan, man har ett okej lag på pappret. Tung start på allettan har det blivit 1-14 på tre matcher och såklart noll poäng. Till dagens match får har man tillgång till Västerås lånet Jesper Appel och man får också låna in Skövdes målvakt Adam Scholutz. Det finns ett par spelare att hålla koll på för Troja, till exempel Johan Erkgärds som gör en kanon säsong. Jesper Norbäck och Lukas Söderlund sprutade in pinnar i västra serien innan jul. Även om man har ett ok lag på pappret och fått låna in ett par lirare som gör laget bättre, man har lite för dåligt lag för denna alletta som innehåller ruskigt bra lag. Som sagt 1-14 i målskillnad och då har man inte mött någon av topp tre.

Troja slutade tvåa i södra serien, södra serien är nog tuffast. Man fick i gång spelet i slutet av serien. Troja har ett bra lag på pappret, får man igång killar som Carl-Johan Sjögren, Tobias Törnkvist och Lucas Venuto så kommer man bli livsfarliga. Troja har öppnat allettan hyfsat, men har haft tre tuffa matcher. Facit är en vinst efter full, en vinst efter straffar, och en förlust efter straffar. Mot Grums ska det vara sex pinnar, annars har man inget i ett allsvenskt kval att göra. Troja har en riktigt vass backuppsättning med Alexander Edström, Jonathan Nielsen och Daniel “Trucken” Karlsson i spetsen. 

Lindlöven-Surahammar

Lindlöven har haft en rätt knackig säsong med mycket skador och sjukdomar. Ändå har man häng på ett playoff till allsvenskt kval då gäller det att städa av Surahammar hemma. Lindlöven har 16 raka segrar mot Surahammar. Målvakten Sammy Gustavsson är out, samt att lånet Jonatan Rodensjö avslutas. Man har fått in Johan Persson som spelat i Lindlöven senaste säsongerna, en viktig spelare som är spelklar till kvällens match. Firma Max Lalander/Niklas Lihagen börjar komma igång och man ska städa av Surahammar enkelt. Efter vändningen i Kumla så har man börjat tro på sig själva och vinst ikväll och man är endast en pinne från första platsen. 

Surahammar har haft en bedrövlig säsong och varit slagpåse. Efter jul har man fått upp självförtroendet, poäng två matcher i rad. Senast hade man ledningen till 19.59 i tredje perioden, Kumla kvitterade och vann efter straffar. Efter den förlusten så är kval nära för Surahammar, man är tre poäng efter med fler matcher spelade. Man har haft det extremt tungt mot just Lindlöven, 1-6 samt 0-7 är resultaten innan jul mot Lindlöven. Problemet för Sura har hela säsongen varit målskyttet, man har endast pumpat in sex kassar på sina fyra matcher efter jul. Det räcker inte. Som jag skrivit tidigare om Sura så saknas bredden, och gör man som man gjort senaste åren, plockar man in spelare för att rädda kontraktet i ett eventuellt kval.

Vår rek

Troja och Lindlöven vinner om man går in med rätt inställning, och med tanke på hur viktiga matcher det är så borde man ha den inställningen. Det är helt klart skillnad mellan lagen spelarmässigt och ambitionsmässigt. 

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Troja har alldeles för bra lag för Grums
 • Favorittippade Lindlöven har chansen att spela till sig ett bra läge
 • Troja och Lindlöven har stora ambitioner till skillnad från sina motståndare
 • Grums och Surahammar har sprattlat till förr
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Grums-Troja/Ljungby, Lindlöven-Surahammar
 • Datum: 9 Januari
 • Tid: 19.00
 • Rek: Troja+Lindlöven
 • Odds: 1.93
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Coolbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *