Spelrek 9/2: Bottenmöte på sydkusten

Published by Chris Gustafsson on

MATCH: Southampton-Cardiff

God eftermiddag folks!

Åter tillbaka här på spelrek efter en tystare period. Dels har jag haft mycket på sidan som snurrat vilket tyvärr inneburit riktigt svaga siffror under December/Januari från min del. Samtidigt som nya lagar och regler började gälla och valet av diverse spelbolag fick ses över. Återigen har vi en skön fredagseftermiddag och en hel del inför rapporteringar finns att tillgå.

Ett bottenmöte på sydkusten

Imorgon lördag, är det som vanligt såhär års en hel del brittisk fotboll på kalendern. Vi har spel i både Premier League och Championship, vilket gör att det finns en hel del matcher att tillgå.

Jag tänkte börja med att blicka närmre på ett bottenmöte nere på sydkusten. Hemmalaget Southampton tar nämligen emot Walesiska Cardiff. Vi har 16e placerade Saints, mot ett i nuläget degraderande Cardiff. Mellan lagen skiljer det dock endast 2 ynka poäng.

Southampton har spelat upp sig en hel del under tyske tränaren Hasselhuttl, då laget inte förlorat i ligaspelet under 2019. 2 vinster och 3 kryss är facit. Det skall väl dock sägas att frånsett Chelsea, har man inte haft något möte med topplagen.

Neil Warnock på tränarbänken kunde muntert se på när hans Cardiff gick och vann senast hemma mot Bournemouth. Ett straffmål redan i den femte matchminuten, följdes upp med ett 2-0 mål direkt i andra halvlek. 2-0 segern var lagets första trepoängare under 2019.

Ser vi på Hasselhuttls prestation i Southampton tycker jag inte vi kan förvänta oss så mycket mer. Att ett rätt B-betonat material med mycket unga orutinerade spelare skulle få det kämpigt i högsta serien tror jag inte var någon större skräll. Vad som syns under den tyske coachen är att laget helt plötsligt börjat spela fotboll, och skapat en hel del fler målchanser.

Defensivt är man dock ännu tungt belastade. Ser vi på lagets 15 senaste matcher, så har man endast en nolla i kolumnen. Under dessa 15 matcher har laget själva hittat nät i hela 13 matcher.

För Cardiffs del skulle jag bli förvånad om det blir vidare spel i den högsta divisionen under säsongen 2019/20. Precis som för Southampton så tycker jag man har en alldeles för tunn trupp för att konkurrera högre upp i tabellen. Till skillnad från Wolves och Fulham som också tog steget upp, så investerades inte alls samma pengar på transferfönstret.

Cardiff har haft det tufft med målproduktionen, och är en av seriens sämsta lag på resande fot. Siffrorna 1-2-9, kan inte ses som särskilt smickrande.

Ings saknas för hemmalaget

Tar vi en blick på morgondagens trupper, så saknar Saint sin skyttekung Danny Ings. Lagets bäste målgörare står noterad på 7 fullträffar såhär långt, vilket är fyra strutar framför närmst jagande i laget.

Samtidigt är Höjbjerg och Yoshida tillbaka i laget och tillgängliga. Defensivt är Bertrand tillbaka i full träning, samtidigt som Lemina ännu finns på skadelistan.

Camarasa ses över för gästernas del.

Vår rek

Samtidigt som Ings saknas för Southampton, så fortsätter laget att både göra mål och släppa in mål. Som vi nämnde lite högre upp texten sker det så gott som alltid för detta saints. För Cardiffs del blev det tre friska poäng senast, som bör ha gjort det gott för samtliga i truppen.

Southampton kommer knappast vara nöjda med en poäng här, och jag tror faktiskt att de kan pressa Cardiff rätt hårt här.

Southampton har alltså 7 raka hemmamatcher där man både målat och släppt in mål, 11-12 i målskillnad, och jag tror vi kan få fler mål här än vad oddsen speglar.

Framförallt jämför jag oddsen på Ö2.5 till 2.00-2.10, emot vald spel (ink BTTS) på 2.50. Skall vi få se tre mål i mötet på St.Marys så måste vi nog få se ett i varsin. 2.25-2.30 hade varit ett mer korrekt odds i min bok.

Jag kommer därför att välja ett specialspel inne hos Bet365

Över 2.5 mål i matchen, samt att båda lagen hittar nät till 2.50

Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Saints med 7 raka BTTS hemma.
 • Saints med oroligheter i backlinjejn
 • Cardiff med en viktig seger i ryggen
 • Cardiff riktigt svala på resande fot
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 1x insättning
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: Southampton-Cardiff
 • Datum: 9 Februari
 • Tid: 16:00
 • Rek: Över 2.5 mål + BTTS
 • Odds: 2.50
 • Units: Flat 1U
 • Spelbolag: Bet365

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *