Spelrek 9/5: Juventus – Milan: ännu en titel till Turin?

Published by Anton on

Säsongen börjar att gå mot sitt slut, efter en gedigen insats av Napoli ser ligan ändå ut att sluta precis som vanligt, nämligen med en ligavinst för Juventus. Juventus har verkligen satt sig i en drömsituation och det räcker med 1p under de avslutande två omgångarna med förutsättningen att Napoli går fullt. Hade inte ligasituationen i det närmaste varit avgjord tror jag denna matchen i mångt och mycket hade prioriterats bort. Nu behöver man verkligen inte hålla igen och när Juve går upp i kamp om en inhemsk titel vet vi hur det brukar sluta.

Juventus att motbevisa tvivlarna

Juventus har under året varit kritiserat. Man har tvingats jaga Napoli i ligan och åkte ur CL mot Real Madrid efter en straff i matchminut 95´. Mycket talar för att det blir Max Allegris sista säsong i klubben. Han talade redan under förra sommaren ut om den psykiska påfrestningen det innebar att coacha ett lag som Juventus med den inbitna vinnarkulturen och kravet på titel efter titel. Skulle man lösa dubbeln trots en “misslyckad” säsong tror jag både ledning och anhängare ändå skulle vara relativt nöjda med säsongen samtidigt som Allegri får avsluta snyggt. Förmodligen är det även Buffons sista cupfinal, enbart det bör vara motivation nog för att gå ut och köra över Milan.

Floppsäsongen ett faktum

Milan då? Som inbiten Milanista under 15 år har de senaste säsongerna varit allt annat än roliga. Denna säsongen har verkligen inte varit något undantag. Efter att lite nytt mod och hopp ingjutits efter en fin period i samband med att Montella avgick och Gattuso tillsattes har laget klappat ihop, igen. På de åtta senaste matcherna har man bara lyckats vinna två, trots att CL har stått på spel. Vinsterna har kommit under de två senaste matcherna mot Hellas och Bologna som helt enkelt var ännu sämre.

Jämfört med Juventus är det klasskillnad mellan lagen. Framförallt är det Milans offensiv som sviker, man har ingen anfallare att förlita sig på. Cutrone har gjort det okej med sina förutsättningar, Silva har inte riktigt nått upp till förväntningarna och sämst av alla har tveklöst Kalinic varit som bränt den klara målchansen efter den andra.  Det är inte bara individuellt Milan slår ur underläge utan kollektivet har helt klart vikit ner sig. Spelet är otroligt tempolöst och idéfattigt och man har förtvivlat svårt att skapa målchanser. I den taktiska matchen med den fortsatt gröna Gattuso som visserligen spelat under Ancelotti ser jag Allegri som är en skicklig taktiker vinna matchen på knockout.

Det går väl att motivera att matchen betyder mer för Milan än för Juventus. Men kollar vi tillbaka ett par år är mönstret extremt tydligt. Milan har haft förtvivlat svårt mot alla topplag man ställts emot och idag tror jag inte blir något undantag.

Förväntade elvor:

Juve (4-3-3): Buffon; Cuadrado, Barzagli, Benatia, Asamoah; Khedira, Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Dybala; Higuain.

AC Milan (4-3-3): Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Ricardo Rodriguez; Kessié, Locatelli, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu.

Inga utropstecken i någon av elvorna, förutom att Biglia ser ut att börja på bänken pga ryggskada. Ersätter gör Locatelli, vilket är ett avbräck.

Saker som talar för spelet:

✅ Titlar ligger i Juventus DNA, vunnit ligan sex år i rad, dubbeln har man tagit de tre senaste säsongerna.

✅ Milans oförmåga att vinna mot storlag

✅ H2H har Juventus besegrat Milan fyra matcher i rad. Av de fjorton senaste har Juventus vunnit tio.

✅ Klasskillnaden är påtaglig, Juventus är bättre i varje lagdel och har dessutom en mycket bättre tränare.

Spelet

Juventus – Milan

Juventus att vinna under ordinarie tid.

Bäst odds hittar jag på Bethard som erbjuder 1,87 och hela 5/5 units investeras.

Har du inte redan ett konto hos Bethard kan du skaffa det HÄR!

Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *