Spelrek 9/6: Historisk final i UEFA Nations League

Published by Markus on

Holland
Holland
Portugal
Oavgjort
Nederländerna

Efter drygt en vecka sedan finalen i Champions League spelades vankas det ännu en final i Europa. Denna gång är det UEFA Nations League och det är Portugal – Nederländerna som står på schemat. Detta är den första finalen någonsin i denna turnering och det känns därför lite extra. Matchen spelas på Estadio do Dragao i Portugal som till vardags är Portos hemmaarena. På pappret är det en neutral plan men det går ju inte att ta miste om att Portugal kommer ha en rejäl fördel från läktarhåll då matchen spelas i deras land. 

Stekhet Ronaldo

Portugal kommer till finalen med ett starkt självförtroende efter att ha besegrat Schweiz med 3–1 i semifinalen. Något som har varit svårt att missa från matchen är att Ronaldo stod för ett hattrick, sitt 53:e (!) för karriären.

De regerande europeiska mästarna ser verkligen ut att ha någonting på gång och kommer vara ett stort hot för de andra lagen nästa sommar. De har lyckats hitta en fin mix mellan gamla och unga där självklart världsstjärnan Cristiano Ronaldo står i spetsen. Andra spelare som kan vara värt att hålla ett extra öga på är Citystjärnan Bernardo Silva, den högt eftertraktade Bruno Fernandes samt supertalangen Joao Felix.

Skadeläget i Portugal får anses som okej trots att Pepe fick utgå i förra matchen. Som det ser ut just nu så kommer han antagligen inte spela i finalen vilket naturligtvis kommer vara ett stort avbräck för Portugals defensiv trots att en rutinerad Fonte finns tillgänglig som ersättare. Danilo Pereira som missade semifinalen på grund av en avstängning är nu tillgänglig mot Nederländerna. 

Ett trött Nederländerna

Efter en lång, tuff och intensiv semifinal mot England var det tillslut Nederländerna som tog sig till final. Matchen spelades i torsdags och gick hela vägen till förlängning vilket kan betyda att det finns några trötta ben i det holländska laget.

För Nederländernas del börjar det äntligen kännas lite positivt runt landslaget. De har flera mycket lovande spelare samt några redan nu oerhört bra fotbollsspelare varav två Champions League-mästare, Van Dijk och Wijnaldum.

Skadeläget i Holland ser ljust ut och enda möjliga startspelaren som fattas är högerbacken Kenny Tete från Lyon.

Dagens speltips

Portugal kommer ha ett stort tryck från läktaren och går in i den här matchen som favoriter. Jag har därför mycket svårt att se att Portugal kommer backa hem i sådan här match framför fansen. Nederländerna spelar som bekant en mycket underhållande fotboll och jag kan inte tänka mig annat än att de kommer spela på samma sätt mot Portugal.

Jag väljer därför att spela att båda lagen gör mål (BLGM) till oddset 1.83.

Oddset hittar vi hos Betway som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder.

 • Nederländerna har inte gått mållösa i en landskamp sedan mars förra året.
 • Ronaldo har gjort 88 mål och sju hattricks för landslaget.
 • Första finalen någonsin i UEFA Nations League.
betway
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.80

Speltips

 • Match: Portugal vs Nederländerna
 • Datum: 9 juni
 • Tid: 20:45
 • Rek: BLGM
 • Odds: 1.83
 • Units: 4u
 • Spelbolag: Betway

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


1 Comment

Hannes karlsson · 9 juni, 2019 at 12:59

Märker att denna rekare är lite Ronaldo lagd i sin sexualitet. Fint odds lite halv kass motivering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *