Spelrek: Brasilen-Belgien

Published by Philip on

VM : Brasilien-Belgien

Brasilien har verkligen satsat allt på att få revansch på den historiskt usla 1-7 förlusten i semifinalen av hemma-VM 2014. I kvalspelet krossade Brasilien allt motstånd och vann gruppen i överlägsen stil. I träningsmatcherna inför mästerskapet såg det fortsatt bra ut. Väl i Ryssland är dock känslan att Brasilien inte riktigt fått allt att stämma till 100 procent. Då har brassarna ändå vunnit tre raka matcher och bara släppt in ett enda mål på sina fyra fajter. Det är inga dåliga förväntningar den sydamerikanska giganten har på sig.

Laget är sällsynt välbalanserat för att tillhöra Brasilien. För en gångs skull känns det som att det finns en stabil backlinje. När Danilo och Marcelo saknas går Felipe Luis och Fagner in och gör ett minst lika bra jobb. På målvaktssidan finns två skickliga burväktare i Alisson och Ederson. Dessutom har Brasilien äntligen fått fram ett defensivt mittfältsankare av världsklass. En arvtagare till Dunga och Gilberto Silva. Givetvis talar jag om Real Madrids Casemiro. Han drog dock på sig turneringens andra varning i åttondelsfinalen och är avstängd här. Det finns alternativ i form av Fernandinho från Manchester City men håller det? Där har Tite en nöt att knäcka. 

Offensivt är det få lag i världen som kan mäta sig med brassarnas fart och kreativitet. Gabriel Jesus har fått en hel del kritik för att han fortfarande gått mållös i turneringen men hans snabbhet hjälper till att trycka ner motståndarnas backlinje. På bänken finns dessutom ett utmärkt alternativ i form av Firmino. Neymar har även han fått motta kritik. I PSG-stjärnans fall har det dock mer handlat om hans ständiga filmningar och provokationer. Samtidigt får han ta emot en hel del stryk. När Neymar väl lyckas stå på benen är han kanske hela turneringens största attraktion.

Sammanlagt har brassarna bara förlorat en av sina 25 senaste landskamper. 20 av dessa har slutat med vinst.

Belgien kom in i turneringen som en riktig outsider. De röda djävlarna, som de kallas för, har en gyllene generation med idel världsstjärnor, men de har inte lyckats gå långt i ett stort mästerskap. Nu känns det lite som sista chansen. Även Belgien har ett löjligt starkt facit de senaste åren. De har 23 raka landskamper utan förlust och 18 av dessa har vunnits. Med spelare som Lukaku, Hazard och De Bruyne skapar Belgien alltid målchanser.

I VM har de vunnit alla sina fyra matcher, men trots det känns det svårt att veta vart de står. Segrarna mot Panama och Tunisien räknas knappt på grund av uselt motstånd och mot England spelade båda lagen med sina reservlag. Återstår gör då åttondelsfinalen mot Japan. Där fick belgarna det inte alls att stämma och de låg faktiskt under med 0-2 med en halvtimme kvar att spela. Då kändes Japan dessutom giftigare i varje anfall. Martinez svarade med att ta in fyrtornen Chadli och Fellaini. Världens bästa plan B som belgaren med det stora afrot har kallats för. Tack vare en total överlägsenhet i luftrummet kunde Belgien vända på steken.

Det kommer inte finnas utrymme för samma plan B mot Brasilien. Fernandinho, Thiago Silva och Miranda vet mycket väl hur man för sig i höjddueller. Nu måste spelet klaffa från start.

Vår rek
Belgiens VM har bestått av idel segrar men trots det har de fortfarande inte spelat en hel match där de verkligen imponerat. Backlinjen har läckt betänkligt. Fyra insläppta mål mot Tunisien och Japan är inte bra nog. Här kommer de inte kunna dominera luftrummet lika ordentligt som senast. Visst har de sina stjärnor men det har sannerligen Brasilien också. Coolbet erbjuder 2,24 på Brasilien-vinst och det är lite för bra för att motstå.

  • urneringens stora stjärna i Neymar
  • Extremt stark defensiv som bara släppt in ett mål
  • Bredden på truppen är vansinnig
  • Hur mycket ställer avstängningen på Casemiro till det?

Har du inget konto hos Coolbet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *