Spelrek till Blast Pro Series COPENHAGEN Dag 1: De två första omgångarna

Published by David on

csgo speltips
Na'Vi
Oavgjort
Liquid
betway
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.75

Speltips

 • Match: Astralis, Liquid, NiP, Na'vi, FaZe & Cloud9
 • Datum: 1/11
 • Tid: 18:00
 • Speltips: Liquid rak + annat
 • Odds: 1.90
 • Units: Flat
 • Spelbolag: Betway

NiP förlorade som jag anade och safebettet på att de plockade minst en karta + att Fnatic skulle vinna mot G2 gick in och visade grönt för tionde gången irad! Blast Pro Series börjar under fredagen och fortsätts under större delar utav lördagen också.

Liquid's svacka påväg till en ände?

Liquid har under de senaste månaderna haft det relativt tufft. De kom till majoren i Berlin som favoriter efter att ha vunnit fem utav sex turneringar som de närvarat på. Väl där hade de problem tidigt i gruppspelet. De tappade mötet emot Avangar efter dubbel overtime och förlorade även innan det emot dåvarande NRG (EG). De hade 1-2 i matchhistorik, en till förlust och det var en skandal. De lyckades med nöd och näppe knipa två segrar efter det emot North samt Mousesports. Men det tog ändå slut i kvartsfinalen där de fick möta Astralis.

Efter det har de närvarat både ESL New York och Dreamhack Masters Malmö. I New York kom de på en 3-4 plats efter att ha förlorat emot Astralis i Semi-finalen, återigen förlorade de emot sin “nemesis”. I Malmö såg de ut som ett helt annat lag, de förlorade sitt första möte emot Optic med 16-9 för att sedan förlora emot Grayhound ett par matcher senare och åka ur turneringen på 9-12:e plats. Många anser att EG och Liquids besvikelse i Malmö kan ha med att göra att de så gott som hann landa sitt plan för att sedan behöva spela en match direkt efter.

Nu har Liquid spelat både ESL Pro League som är på LAN och ECS som är online. I båda ligorna vann de alla tre möten och tappade endast en karta på vägen och har de senaste sex mötena 12-2 i kartor. Detta emot lag som bl.a. Renegades som visade sig väldigt starka senast i StarSeries Belek. 

Liquid blev efter majoren av med sin plats som världens bästa lag på HLTV då Astralis tog över #1. Efter det har nu både Fnatic och EG gått om dem efter segrar i New York och Belek för EG och en vinst i Malmö samt andraplats i Belek. Ifall Liquid har något att bevisa och något nytt att komma med, är det dags nu för dem.

Na'Vi Guardian - Kan vara det sämsta roster movet på länge

Zeus ville lägga av, det var välkänt att han började bli till åren och hans individuella prestationer blev bara sämre och sämre. Samtidigt spelade FaZe väldigt dåligt och fick inte i närheten av de resultat som de ville ha, vilket gjorde att de ville byta spela. – Enter Guardian. Guardian har under 2019 spelat sitt sämsta år på väldigt länge enligt statistik på HLTV. Dessutom kliver han in i ett lag och tar ifrån S1mple AWP rollen, något som han uttryckt är det han vill, men resultaten visar annorlunda. BoomBl4 är även den nya IGL’en för Na’Vi efter att Zeus lämnade, vilket intresserar mig ännu mer.

Guardian anslöt sig till FaZe under sensommaren 2017. Laget bestod då bland annat utav IGL’en Karrigan. FaZe var laget med fyra superstars och en utav världens bästa IGL, de skulle krossa alla andra lag. FaZe första turnering då var inte särskilt bra, men efter det vann de två prestigefyllda turneringar irad. De fortsatte att vara ett utav världens bästa lag och peakade ett flertal gånger som #1 på HLTV’s ranking. De fortsatte vinna turneringar under 2017 men i Januari 2018 kom Boston majoren, där de var favoriter. Under den turneringen slutade de dessvärre tvåa då Cloud9 vann och var det första Amerikanska laget att vinna en major.

Karrigan är som skrivet innan en väldigt respekterad IGL och har en väldigt bra struktur. Guardian hade statistiskt sett sina två bästa år under 2017 och 2018, de år som han spelade under Karrigan. Direkt de bytte ut Karrigan och lät NiKo vara IGL i FaZe började Guardian försvinna individuellt. Det var inte längre han som steppade upp och vann de viktiga rundorna, han försvann helt, vilket var en utav anledningarna till att han försvann ifrån deras aktiva femma. Han tradeas över till Na’Vi och har hittills spelat där han åtta av tjugo gånger haft lägre rating än 1.0. 

Det som nämndes tidigare var även att han tagit över “Main awpandet” ifrån S1mple som nu endast är en rifler/Secondary awper. S1mple’s frihet har tagits lite ifrån honom då det nu är mer riskfyllt för honom att göra det han gjort tidigare. Det syns även på hans rating under den senaste månaden att han inte trivs där han är just nu. S1mple är såklart en utav världens bästa spelare och en dålig match för han är en bra match för många andra, men hans rating har varit lägre den senaste månaden än vad den har varit under hela 2018 & 2019 i genomsnitt. 

Astralis - Massiva favoriter i turneringen

Astralis kliver in i denna turnering som favoriter. Deras vinstodds är under 2.00 på alla bolag. Anledningen till detta är såklart att resterande lag här inte visar upp sitt bästa själva då det förlorat turneringar hit och dit. Även fast de inte vunnit sina två senaste turneringar kom de dock till Final i New York och Semi-final i Malmö där de endast förlorat emot vinnaren utav turneringen. Astralis är redan klara för BLAST Global Finals, men det finns inget bättre för dem än publiken som kommer att flockas till Arenan i Köpenhamn. – Det ska egentligen bara finnas ett lag som är ett hot emot Astralis under denna turnering och det är ifall Liquid lyckas hitta form. De är spelbara de flesta matcherna i mina ögon.

FaZe - Svaga resultat under en längre tid

FaZe kommer även in i denna turnering och är redan klara för BLAST Global Finals efter vinster i bl.a. Miami tidigt iår. Dem har nyligen gjort två stora ändringar i sin femma där de bytt ut både Guardian samt NEO som var på trial för laget. De lyckades köpa ut ColdZera och har även tagit in brokyy, en spelare som inte har någon tidigare “riktig” lagerfarenhet. ColdZera har inte visat i närheten av den konsistens som han tidigare haft. Han har har de sämsta resultaten individuellt som han haft om man tittar tillbaka minst så långt som 2016. FaZe har efter sina ändringar, kommit sist i New York, kommit tvåa i EPL gruppen samt åkt ut ur tre veckors kval i ECS efter förluster emot BIG, Astralis och Virtus Pro. – FaZe kommer med största sannolikhet inte att komma till final och heller inte till Stand-off (tredjeplats) Spel emot FaZe under större delar utav turneringen känns “säkra”.

 
NiP - Påväg upp med sina unga stjärnor

NiP har nyligen tagit in twist i sitt lag, som kommer med en egenskap som NiP saknat väldigt länge, en Main awper. De lyckades ta sig till final förra året i Köpenhamn men föll dessvärre i finalen. Men efter helt okej resultat under BLAST serien så har de en väldigt god chans att ta sig till BLAST Global Finals. Allt som krävs av dem är att de inte kommer sist i turneringen, då får de nog poäng för att säkra en plats i turneringen som kommer att spelas i mitten av December. Deras senaste resultat har varit slutspelsplatser i både Belek och Malmö där de dessvärre förlorat i kvartsfinalen båda gångerna. De har även nyligen lyckats vinna ECS week 3 vilket gav dem en plats i ECS finals. NiP är påväg uppåt och kommer att vara ett farligt hot under hela denna turnering. – Att spela emot NiP i denna turnering känns farligt, speciellt med tanke på att oddsen på exempelvis Astralis emot NiP inte är något att skryta om. NiP är mina “dark horses” under denna turnering

Cloud9 - Underdogsen med råge

Cloud9 kommer in i denna turnering med de stora ändringarna som de gjorde tidigare iår. De har hittills inte spelat särskilt mycket med sin femma men valde att nyligen byta ut TenZ till Subroza. Det finns fortfarande en spelare kvar sen de vann majoren i Boston 2018 och det är autimatic. Utöver autimatic och till viss del daps som kommer närmast ifrån NRG (EG) har de inte direkt några stjärnor på laget. De har förlorat matcher vänster och höger online emot motstånd som aldrig fått spela inuti en stor arena etc. Cloud9’s projekt ser inte ljust ut och ifall de ska ha någon chans i turneringen krävs ett under. – C9 kommer få väldiga problem under turneringens gång, även fast många utav de spelande lagen har “svackor” kommer de högst troligen inte plocka någon seger under hela turneringen. Spelbara odds när de möter bl.a. NiP och Na’Vi. 

Dagens speltips

Det som jag tror absolut mest på under dag ett av Blast Pro Copenhagen 2019 är att Liquid i sin inledande match emot Na’Vi vinner. Delvis för att Na’Vi inte lyckats vinna över Liquid’s core någonsin men även för att problemet med att Guardian och S1mple “underpresterar” kan ta lång tid. 

Liquid vet att det är dags för dem att visa att de fortfarande är med i matchen om #1 på HLTV och kommer behöva ta sig till minst en final för att att vara riktiga motståndare. Na’Vi är den största konkurrensen om den andraplatsen inför, därför betyder detta möte extremt mycket för turneringen, det kan bli avgörande för vilka finalister vi ser.

Jag väljer därför att spela Liquid till oddset 1.90.

 • Båda lagen är i en svacka, men Na'Vi's problem är "större" än Liquids
 • Liquid har redan vunnit sina sex senaste möten utan problem.
 • Sista chansen för Liquid att bevisa sig som riktiga motståndare för #1
 • Den initiala matchen i en turnering kan alltid "skrälla" samt att det är Bo1

Oddset hittar vi hos Betway som erbjuder en bonus upp till 1 000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista med samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *