Spelrek 6/9 till Djurgården – Vienna: Hemmalaget öser på framåt

Published by Timmy on

Djurgården
Oavgjort
Vienna
bet365
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 spelkrediter
 • Omsättningskrav: 1x bonus
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: Djurgården - Vienna
 • Datum: 6 september
 • Tid: 18:00
 • Speltips: Djurgården Ö3,5 ML
 • Odds: 1.66
 • Units: 3/5 units
 • Spelbolag: Bet365

Efter några dagars uppehåll är jag återigen tillbaka då det vankas CHL-hockey. Flera viktiga matcher väntar i kväll där jag väljer att titta närmare på mötet mellan Djurgården – Vienna.

Överlägsna i första mötet

Djurgården har fått bästa tänkbara start på Champions Hockey League då man tagit 6/6 möjliga poäng efter två bortavinster mot österrikiska Vienna och polska Tychy.

Stockholmslaget leder därmed sin CHL-grupp och kommer såklart gå för gruppvinst och en bättre seedning inför slutspelet. En slutspelsplats kommer man fixa, men förstaplatsen kommer bli en kamp mot tyska Mannheim. 

I afton möter Djurgården Vienna, som man besegrade förra helgen med uddamålet 2-1, i säsongens första hemmamatch. Bara en sådan sak motiverar laget lite extra under fredagen.

Jag räknar med ett heltaggat Djurgården i afton där  man kommer gasa på från start. Huvudstadslaget må endast vunnit med 2-1 borta mot Vienna, men laget dominerade kraftigt och vann bland annat skotten med förkrossande 46-16. Normalt sett borde man göra 5-6 mål på alla de skott och målchanser som Djurgården hade. Förhoppningsvis sparade man målen senast till i kväll istället. 

Det råder såklart klasskillnad mellan de båda lagen och i kväll tror jag på islossning likt i mötet mot polska Tychy, där Djurgården vann med tennissiffrorna 6-2.  Djurgården har gjort 21 mål på sex matcher hittills under säsongen, vilket är bra och snittet kommer troligen öka efter dagens match.

Vienna har gett upp?

Vienna har fått en otroligt tuff start på årets CHL-turnering då man inlett med två förluster och således noll inspelade poäng. Detta har gjort att man ligger sist i gruppen och har hela fem poäng upp till en slutspelsplats. Än är det inte kört, men det ser onekligen väldigt mörkt ut.

Viennas båda matcher under gruppspelet har spelats på hemmaplan där man föll mot Djurgården senast med 1-2 och dessförinnan mot tyska Mannheim med hela 1-6. På dessa två matcher har österrikarna endast skjutit 28 skott på mål och släppt till 72 bakåt.

Österrikarna har stora brister i försvaret, vilket även har synts under försäsongen. Man föll bland annat borta mot tjeckiska Mountfield med klara 1-5 och släppte tre puckar på fem minuter mot tyska Eisbären Berlin. 

Känslan är att Vienna inte orkar spela disciplinerad försvarshockey i 60 minuter, vilket således straffar sig. I afton möter man tuffa och tunga Djurgården som maler på i byte efter byte. Jag kan inte se detta österrikiska lag stå emot en längre tid om Stockholmarna går in med rätt inställning till matchen. Österrikiske målvakten lär få hämta många puckar bakom sig.

Dagens speltips

Stor klasskillnad mellan de båda lagen råder. Djurgården vann första mötet med uddamålet 2-1. Dock vann man skotten med förkrossande 46-16 och var totalt överlägsna. Stockholmarna borde gjort minst 4-5 mål i matchen. 

Djurgården leder gruppen och kommer såklart gå för gruppseger. Vienna är jumbo i gruppen med noll inspelade poäng och en målskillnad på 2-8. Österrikarna “vet” om att de kommer missa slutspel och kanske redan har gett upp? Känslan är den i alla fall.

Kvällens match är Djurgårdens första hemmamatch för säsongen, vilket lär vara nog med motivation och inspiration för att göra en fin match och mycket mål framåt inför sin hemmapublik. Laget har gjort mycket mål under försäsongen och bör definitivt kunna göra en hel del mål framåt även i kvällens hemmamatch mot defensivt svaga Vienna.

Jag väljer därför att spela Djurgården Ö3,5 ML till oddset 1.66.

 • Stor klasskillnad lagen emellan
 • Djurgården var totalt överlägsna i bortamötet förra helgen
 • Vienna har stora brister defensivt sett och bör få det otroligt tufft mot Djurgården
 • Vienna är stor underdog och slår ur kraftigt underläge

Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder en bonus upp till 1000 spelkrediter för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


1 Comment

Speltips – 6 september | Leva livet · 6 september, 2019 at 17:46

[…] Kvällens bästa spel med lång motivering hittar ni hos Spelrek! […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *