Speltips 23/6: Sydkorea – Mexiko

Published by Anton on

VM : Sydkorea - Mexiko

Då har det äntligen blivit dags för omgång två i grupp F. Första omgången gick enligt planen för vårt Sverige när Sydkorea besegrades med 1-0. Medans Mexiko något oväntat körde över Tyskland och även där fick vi en 1-0 seger även om siffrorna minst sagt var i underkant. 

Mycket av efterspelet har kommit att handla om Tysklands vara eller icke vara. Laget har fått utstå enorm kritik, något som har fått Mexikos prestation att hamna något i skymundan.

Mexiko skiljer sig en del jämfört med majoriteten av lagen andra sidan Atlanten. Styrkan ligger här snarare i kollektivet än i de individuella prestationerna. Man har genom åren varit ett taktiskt och defensivt lag som nu spetsats med ett sylvasst omställningsspel vilket vi fick se prov på mot de regerande mästarna. Ochoa spelade som om det vore 2014 igen. Backlinjen såg oväntat stabil ut, mittfältet slet uppoffrande för att hela tiden ligga rätt och växla om såfort möjligheten gavs. Men framförallt var det anfallet med Lozano-Hernandez-Vela som utmärkte sig och spelade sig igenom det tyska försvaret gång på gång. Man lyckades som sagt bara mäkta med ett mål, men i sanningens namn hade 3-4 mål framåt absolut inte varit någon omöjlighet om bara skärpan hade varit där hela vägen.

Sydkorea då? Jag tror vi alla såg Sydkoreas första match, och jag tror ingen av oss blev speciellt imponerad. Son var osynlig matchen igenom och försvaret var lika tätt som ett fiskenät. Precis som i Mexikos fall så får man väl säga att Sydkorea kom undan relativt smärtfritt och enda anledningen att det var spännande såpass länge var Sveriges oförmåga att få bollen i nät, för chanser fanns definitivt. 

Vår rek

Jag kan inte blunda för klasskillnaden som råder här. Sydkorea måste dessutom framåt för att plocka 3p och har en teoretiskt chans att gå vidare samtidigt som ett sylvasst Mexiko har sin styrka i omställningsspelet kan göra det man är bäst på. Tycker att Sydkorea såg segt ut i premiären ingen god förutsättning när man ska gå upp mot Mexiko. Att vi efter Mexikos drömstart i turneringen erbjuds 1,79 på segern mot ett Sydkorea som verkligen inte imponerade någonstans måste huggas. Spelet vi lägger blir alltså:

Sydkorea – Mexiko: Mexiko att vinna. Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

Jag går in med  3/5 units. 

  • Mexiko imponerade stort i premiären
  • Den förväntade matchbilden gynnar Mexiko
  • Skulle Mexiko lösa första målet tror jag på luften ur för Sydkorea
  • Det är en absolut måstematch för Sydkorea

Har du inget konto hos Coolbet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1000 SEK
  • Få 1000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *