Speltips på Tennis

Spelbolag som erbjuder spel på tennis

unibet
5/5

100 % upp till

2.000 SEK

6x omsättningskrav

betsson
4.5/5

100 % upp till

1.000 SEK

8x omsättningskrav

coolbet
5/5

100 % upp till

500 SEK

6x omsättningskrav

bethard
5/5

100 % upp till

1.000 SEK

8x omsättningskrav

Tennis

Tennis är en anrik sport som funnits sen 1873 när engelsmannen Walter Clopton Wingfield uppfann sporten, ett par år senare kom dom första reglerna. Grundreglerna är även kvar även idag men det har blivit lite ändringar. Vi på Spelrek tycker om tennis och våra skribenter har bra koll på tennisens alla nivåer, från bakgården på ITF touren till det gröna gräset i Wimbledon. Speltipsen är såklart helt gratis och med massor av information. Sverige har varit en dominerande tennis nation en gång i tiden med namn som Björn Borg, Mats Wilander, Magnus Norman och Stefan Edberg. På senare tid har Svensk tennis gått upp och vi har två spelare på topp 100 och det är Mikael Ymer och Rebecca Peterson. 

Speltips på tennis

Spelrek erbjuder gratis speltips på tennis, en fördel med tennis är att den aldrig tar något uppehåll, det gör att man kan spela på tennis nästintill varje dag. Vanligaste spelen är matchresultat, men det finns också specialspel som över/under games, handicap samt vinnare av första set. Våra skribenter har alltid mycket information i sina speltips och har en bakgrund som tennisspelare. Det ni måste kolla upp innan ni spelar är reglerna hos erat spelbolag, spelbolagen har olika regler på när en spelare ger upp. Vanligast är att spelet voidas om mindre än ett set har spelats klart. Det ni också måste ha koll på är vilket underlag tävlingen spelas på. Spelas tävlingarna på Gräs brukas många överspel gå in då gräset är det snabbaste underlaget för tillfället, dom tävlingarna spelas oftast under sommarmånaderna i samband med Wimbledon. Grus är ett långsammare underlag och spelare som är snabba och har bra tålamod gynnas. Hardcourt är svårt att uppskatta, spelas tävlingen inomhus går det snabbare än vad det gör utomhus. För att gå plus på tennis måste ni alltid ha koll på vart tennisen spelas, hur formen för spelarna är och head to head. Det har vi på Spelrek stenkoll på och finns i alla speltips vi skriver.

Streama tennis

Det finns fyra tävlingskategorier inom tennis det är ITF, Challenger, ATP touren och WTA touren.

  • ITF: Det är sällan matcher livesänds på ITF touren, men när dom väl sänds gör dom det på framförallt på Bet365, Unibet och Nordicbet men framförallt på deras livescoresida som är http://live.itftennis.com/en/live-scores.
  • Challenger: Här sänds nästintill varenda tennismatch. https://www.atptour.com/en/atp-challenger-tour är den officiella sidan. Bet365, Unibet och Nordicbet är bettingbolag som har samma sändning som den officiella.
  • ATP/WTA touren: Den allra bästa tennisen spelas på ATP touren, där är namn som Rafael Nadal, Roger Federer och Novak Djokovic dom allra bästa på herrsidan och Systrarna Williams har varit lysande under 2000 talet på damsidan. Den officiella sidan visar ingen stream från någon av tävlingarna. Bet365, Unibet och Nordicbet är några av bolagen som visar tennisen. Vill man se det med bättre kvalité så visar Viasat/Viaplay alla masterstävlingar. Discovery networks har rättigheterna till Grand slams och ett par ATP tävlingar. 

Regler tennis

Vad sporten går ut på är ganska enkelt, man ska försöka slå bollen så motståndaren missar. Det finns dock väldigt många regler som en vanlig Svensson inte har koll på. Poängsystemet är 15,30,40, vinner båda spelarna tre poäng var står det 40-40, och då behöver spelaren som vinner gamet vinna två bollar i rad. Vanligast är att man spelar bäst av tre set, ett set kan sluta på massa olika sätt. Spelarna ett servegem i taget och fram till 6-6 är det inga konstigheter, väl framme vid 6-6 så uppstår ett tiebreak som spelas först till sju poäng med poängräkningen 1-0, 2-0, 2-1… om det blir tiebreak måste man vinna med minst två poäng för att plocka hem setet.

Matcherna som spelas i bäst av fem set är Grand slam tävlingarna för herrar, Roland Garros, Wimbledon, US Open och Australian Open. Alla andra tävlingar spelas med bäst av tre set. Damerna spelar alltid bäst av tre set.
När man spelar två mot två kallas det dubbel, där är reglerna olika än vad det är mot singelspel. Poängräkningen är densamma, men när det blir 40-40 är det avgörande boll. Seten spelas också i bäst av tre men ett eventuellt avgörande set spelas som ett “supertiebreak”, vilket är ett tiebreak som spelas först till 10 poäng.

På senare tid har domarna fått hjälp av något som heter “Hawk-Eye”. Om en spelare inte håller med om domarens beslut så kan man be om ett Hawk-Eye, då kommer det upp på storbildsskärmen ifall bollen är inne eller ute. Bägge spelarna har tre chanser per set och har man rätt försvinner inte chansen, dock finns denna teknologi endast på dom stora tävlingarna.

Tävlingar tennis

Det spelas massor av tennis varenda dag, framåt helgen brukar det bli mindre antal matcher då man är framme vid finaler.
ITF touren har cirka 10 tävlingar för killar och 10 för tjejer varje vecka. Challengertouren som är steg upp från ITF har cirka 20 tävlingar i månaden. ATP touren är den högsta nivån för killar och den är uppdelad i olika “grader” där 250 är lägst och grand slams är högst, i mitten hittar vi 500 samt Masters 1000. ATP/WTA har beroende på månad, cirka 6 tävlingar i månaden.
Tennis spelas på olika underlag och det är hardcourt (asfalt) som är vanligast. Det finns också grus, gräs och filt.

Australian open (Melbourne) – Hardcourt
Franska öppna (Paris)- Grus
Wimbledon (London)- Gräs
US Open (New York)- Hardcourt

Viktigt att tänka på

Tennis kan vara en svår sport att betta på med tanke på att spelarna i dom mindre tävlingarna sällan går ut i medier och meddelar hur formen är som dom större sporterna gör. En bra grej att göra för att plussa på tennis är att live spela, och då är det bra att kolla matchen live. Nedan kommer jag lista snabbheten på underlagen så ni får lite bättre koll.
Hardcourt – Generellt sätt går det snabbt på Hardcourt, det finns både snabba och långsamma hardcourt-banor men här gynnas den spelaren som kan avgöra bollen och har power i slagen. Us Open och Australian open är dom största tävlingarna som spelas på hardcourt.

Gräs – Det snabbaste underlaget, här gynnas spelare som har en bra serve och går på avslut snabbt. Grässäsongen som inte alls är lång brukar vara extra klirr i kassan då mindre bra spelare kan slå bättre. Wimbledon är den största tävlingen som spelas på gräs.
Grus – Kanske det roligaste underlaget att kolla på, det brukar oftast bli långa bolldueller och här gynnas spelaren som kan hålla igång bollen i spel länge. Roland Garros är den största tävlingen som spelas på Grus.
Filt – Det är inte många tävlingar som spelas på filt nu, det är någon ITF och Challenger som spelas fortfarande. Filt går oerhört snabbt och det brukar oftast vara storservare som ställer upp i dom tävlingarna.

Spelbolag som erbjuder spel på tennis

bet365
5/5

100 % upp till

1.000 SEK

1x omsättningskrav

nordicbet
4.5/5

100 % upp till

1.000 SEK

8x omsättningskrav

LeoVegas
5/5

100 % upp till

3.000 SEK

4x omsättningskrav

888sport
5/5

100 % upp till

500 SEK

10x omsättningskrav