Topptipset 12/1

Published by Oskar on

I lördagens topptips hittar vi matcher ifrån Premier League och Championship. 
Läs våra tankar kring de olika matcherna här nedanför!

Först ut denna omgång är Chelsea hemma mot Newcastle. Hemmalaget fick se sig besegrade i ligacupen i veckan mot Tottenham och tar emot ett skadedrabbat Newcastle. Under december månad tappade Chelsea onödiga poäng mot bland annat Southampton på hemmaplan och behöver 3 poäng för att inte bjuda in bland annat United i kriget om Champions League-platserna. 

Gästerna har svårt att lösa vinster men är desto bättre att kryssa sig till en poäng. Shelvey är confirmed out och utöver de finns det flertalet andra spelare på skadelistan. Hos hemmalaget är Morata tveksam. Självklart är Chelsea favoriter i detta möte och vi väljer att spika!

Tillslut kom Liverpools första förlust i ligan borta mot konkurrenten Manchester City. Det följdes sedan upp med att skjuta ut sig mot Wolves i ligacupen och nu gäller det för Klopps manskap att kamma till sig och börja vinna igen. 

Hemmalaget Brighton är som vanligt oerhört svårslagna hemma på Falmer Stadium. Dessa har kommit mot Chelsea och Leicester. Nu saknas dessutom målvakten Matthew Ryan. Kan Pool darra och Brighton chocka? Återstår att se men vi tar alla tecken.

Fulham har ännu inte vunnit på bortaplan denna säsong och endast mäktat med 2 kryss. 
Burnley har gjort det okej och har 3 vinster på de 4 senaste hemmamatcherna. Senaste mötet på Turf Moor slutade 3-1 till hemmalaget. Sedan Ranieri anslöt till Fulham så har spelet sett bättre ut och i veckan vilades de ordinarie spelarna i FA-cupen och kommer därmed utvilade hit. Fördel Burnley med hemmaplan men 19 % på Fulham är för bra för att skippa, vi tar en gubbgardering.

I match 4 har vi ett riktigt bottenmöte. 
Huddersfield kommer till denna match med 9 raka förluster i ligan och dessutom ett uttåg ur FA-cupen i veckan som gick. Lite bättre ser det ut för Cardiff som placerar sig precis över strecket. Har tagit 13 av sina 18 poäng på just hemmaplan. 

Här bör hemmafördelen väga över och vi väljer att spika Cardiff. 

På Selhurst Park tar Crystal Palace emot Watford. 
Crystal Palace avslutade förra året på ett strålande sätt och genom att slå regerande mästarna Manchester City på bortaplan med 2-3. Man har endast en förlust på senaste 5 matcherna i ligan. Hos gästerna Watford är det också harmoni i truppen där Ken Sema börjar ta för sig mer och mer, bland annat noterades han för ett mål i senaste matchen mot Bournemouth. Vi vågar inte välja sida här utan blundar och plockar med samtliga tecken. 

Southampton kommer till Leicester med en lång skadelista. 
Austin (16/2) är avstängd, Höjbjerg (16/3) är avstängd, Lemina (18/0) är skadad, Obafemi (5/1) är skadad, Yoshida (9/0) är på landslagsuppdrag och dessutom är Bertrand (12/1) och Ings (15/7) tveksamma till spel. Dessa spelare har tillsammans stått för 14 av Southamptons 21 mål. 

Hemmalaget saknar Amartey och har i övrigt full trupp att tillgå. Southampton stod upp bra mot Chelsea senast och lyckas man upprepa det igen så kan man nog knipa åt sig en pinne. Men vi väljer ändå att spika Leicester med alla skador på Soto-spelare. 

Birmingham har endast en förlust på de senaste 8 matcherna i ligan. I förra veckan stod man upp bra mot Premier League-laget West Ham men det räckte ej för avancemang. 

Det har varit en bergochdalbana för Middlesbrough på slutet. Förluster blandas med vinster och kryss däremellan. På bortaplan tappar man sällan poäng utan har endast förlorat 2 matcher, 5 vinster och 6 kryss. Liknande siffror har Birmingham som endast har en förlust i år på St Andrews och hela 7 kryss. Vi streckar från vänster men kan inte lämna krysset när dessa två krysslag möts. 

Gary Rowett tog över Stoke i somras och inledde säsongen svagt. När poängtappen blev fler under December så rann bägaren över och han fick en avskedsansökan i julklapp. 

Brentford har avancerat i FA-cupen och är dessutom obesegrade de senaste 4 ligamatcherna. Nu väntar dock Stoke med ny tränare i form av Nathan Jones. Ett Brentford som inte gör jättemycket mål mot ett lag med ny tränare som antagligen lär lägga fokus på defensiven. Nej här luktar målsnålt. Ska vi säga 0-0 och spikkryss? Ja tack


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *