Topptipset 13/1

Published by Oskar on

Topptips där bland annat Tottenham tar emot Solskjaer och hans United. 
Dessutom kryddas den till lite med cupspel från Italien. 
Vi har gått igenom kupongen och valt våra tecken, häng på!

Sedan Solskjaer tog över United efter Mourinho har vinsterna radats upp. Totalt rör det sig om 5 raka vinster i både ligan och cupspel men tittar man på motståndarna så är de matcher som United bara ska vinna. 

Hemmalaget Tottenham smyger med i toppen och har bara 6 poäng upp till Liverpool. Slog Chelsea i ligacupen i veckan med 1-0. När de båda lagen möttes tidigare under säsongen slutade det 0-3 till Tottenham och detta kommer bli Solskjaers första prövning. Just nu är Tottenham understreckade och vi tror helt enkelt att Spurs blir för svårt för United och väljer att spika spurs. 

Bournemouth åker till Liverpool och gästar Everton, med sig har man en skadelista fylld med namn. Främst backlinjen och mittfältet är det som är drabbade av avbräck men även Calum Wilson är tveksam till spel. 

Båda lagen radade upp förluster under december månad och  tittar man på de senaste 10 matcherna är vinsterna för de båda lagen få. Everton har visserligen full trupp men är kraftig överstreckade här och vi väljer att plocka med både hemmavinst och bortavinst, tillåter plånboken så helgardera. 

Monacos kris har nog få undgått. För bara 2 år sedan gick de till semifinal i Champions League men när de unga talangerna och stjärnorna lämnade för andra äventyr så började kräftgången för de forna storlaget. Just nu placerar man sig på en deppig 19:e plats och är i jakt efter poäng för att undvika nedflyttning. Dessutom kommer man till detta möte med hela 12 spelare på listan över tveksamma till start.

Marseille har även de tufft och har nu gått 3 raka matcher i ligan utan vinst. Hemma på Stade Vélodrome är man dock svårslagna och bör ha en enkel seger mot ett sargat Monaco. Spikat och klart. 

I match nummer 4 hittar vi ett mittenmöte i franska ligan. På ena sidan står Nantes som endast förlorat 3 matcher på hemmaplan i år och på andra sidan står Rennes som kommer med 3 raka vinster i ligan och 0 insläppta mål. Hos gästerna är Ben Arfa tveksam till spel. Rennes är understreckade och det bör vara ett jämnt möte. Helst plockas samtliga tecken men vi plockar bort krysset. 

Jimmy Durmaz och hans Toulouse befinner sig lite i ett ingenmansland i Ligue 1, positivt dock är att man gick vidare ur cupen efter 4-1 mot Nice. Nu väntar ett Straousborg på hemmaplan och gästerna har det svårt på resande fot. Av de 26 poäng man skramlat ihop har endast 10 kommit på bortaplan. Toulouse har dock haft det svårt på hemmaplan och har endast en seger på de åtta senaste. Ett hemmalag som har svårt att vinna mot ett bortalag som har svårt att vinna? Kan bara sluta på ett sätt, spikkryss

Båda lagen dras med skador. 

Fiorentina har kryssat sig fram igenom Serie A under säsongen men nu är det dags för Coppa Italia. Där väntar återigen ett krysslag i form av Torino. På resande fot har Fiorentina det svårt och vi håller Torino som favoriter i detta möte. Vi garderar dock upp oss med ett kryss. 

Spaletti och hans Inter tar emot fjolårsfloppen Benevento på Giuseppe Meazza i åttondelen av Coppan. Som väntat går Inter in i detta möte som stoooora favoriter som sig bör. Vi tycker dock att 3 % på Benevento (som ändå slog Milan på bortaplan förra säsongen) är för bra för att släppa, det är ju trots allt cupspel och vi såg ju bland annat Inter floppa i CL mot Eindhoven där man snuvades på slutspelsplatsen. Även krysset nyps och vi bokför kupongens första helgardering. 

Även i kupong 8 kan vi känna lukten av skräll. Sassuolo avslutade visserligen 2018 på ett mindre fint sätt där man förlorade 2 raka matcher och släppte in 9 kassar. Men innan dess har man visat sig svårslagna i Serie A och hade endast 1 förlust på 9 matcher. 3 av de 5 senaste mötena mellan dessa lagen har slutat kryss så det bör bli ett jämnare möte än procenten talar för. Vi river ihop alla tecken denna omgång och ber till gudarna över cupskräll i coppan!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *