Topptipset 28/10: Intressant omgång

Published by Oskar on

 

Det är ruggigt viktiga matcher för den allsvenska utgången som utspelar sig på måndagens Topptips! Stormöte på Stadion stundar samtidigt som Djurgården ska försöka ta sig ett steg närmare SM-guldet på Tele2! Här har ni analyserna. Mot åtta rätt!

1.    Malmö VS AIK  

1tt

Ett klassiskt toppmöte går av stapeln i Skåne! Både Malmö och AIK har teoretiskt sett en chans att nå Lennart Johanssons pokal, även fast den är minimal. Men kampen om Europaplatserna är stenhård och helt öppen. MFF studsade tillbaka i veckans Europa League-match, trots att Uwe Rösler valde att rotera inför mötet med AIK. Motorn Anders Christensen har fått klartecken att starta vilket är ett stort plus för de himmelsblå. Gnaget har historiskt sett haft det väldigt svårt borta mot Malmö och här känns ettan vettig under 50-55 procent. Faktum är att att AIK aldrig vunnit en bortamatch i Allsvenskan mot MFF under hela 2000-talet! Ettan spikas till befintliga streck. 

2.    Djurgården VS Örebro  

1X2

Djurgården har fortfarande allt i egna händer. Oavsett hur det går för de övriga lagen räcker fyra poäng för att Järnkaminerna ska bli svenska mästare. Kim Bergstrands mannar har varit genomgående stabila (bortsett från derbyn) under mer eller mindre hela säsongen. Men de senaste prestationerna har varit tveksamma och segern mot Blåvitt var allt annat än välförtjänt. Örebro saknar både Michael Almebäck och Nordin Gerzic på grund av avstängningar, men trots dessa avbräck är det låg streckade krysset en intressant rensare. Jake Larsson är i toppform och DIF kan mycket väl bli nerviga mot ett helt avslappnat Örebro. 1X föreslås. 

3.    Elfsborg VS IFK Göteborg  

2tt

Jimmy Thelins Elfsborg har under hösten visat sig vara svårslagna och på Borås Arena är Ellos sällan lätta att brottas med. Men nu när “boogie-teamet” IFK Göteborg står för motståndet får värdarna agera underdogs i hemmaborgen. Blåvitt har ett bättre grundspel och känns även tyngre än Borås-laget. Att Änglarna har 14 raka matcher i följd mot Elfsborg utan förlust ska heller inte underskattas. Sebastian Eriksson är avstängd för gästerna men i Västergötland är den lågt streckade tvåan klart mest intressant. Utgå därifrån. 

4.    QPR VS Brentford  

2tt

På de brittiska öarna går en måndags-batalj av stapeln i The Championship. Trots begränsade medel har QPR gått starkt i den engelska andradivisionen så här långt. Formen är det inget fel på heller även fast poängtappet mot Reading senast var en liten missräkning. Pontus Janssons Brentford ska dock hållas betydligt högre i grunden. The Bees är en storsatsande klubb som har dominerat bollinnehavet i nästintill samtliga matcher. Brentford står även på två raka segrar, i dessa vinster har Janssons gäng noterats för sex gjorda mål. Streckas gästerna som underdogs på Loftus Road ska tvåan vara en lysande värdespik!

5.    Aarhus VS Köpenhamn  

1x2tt

I Danmark åkte Aarhus på en blytung förlust mot Silkeborg (3-4) i den förra omgången där Silkeborg gjorde mål på i stort sett varenda målchans. Överlag har dock AGF gått starkt under hösten och mot ett hårt matchat och även skadedrabbat FC Köpenhamn finns det rimliga chanser att få bevittna en skräll på Ceres Park. FCK fick slita hårt i Ukraina förra veckan mot Dynamo Kiev och i Superligan har huvudstadslaget tre raka bortaförluster. Dessutom har tränaren Ståle Solbakken en hel del skador i truppen, Rasmus Falk är även avstängd. Således lockar skrällen klart mest här! Strecka från vänster. 

6.    Brann VS Bodö/Glimt  

1x2tt

I det norska finrummet stundar ett ovisst möte i Bergen mellan två lag som verkar ha glömt hur man gör mål. Brann står på fem raka matcher utan seger och värdarna har nu halkat efter toppstriden. De fyra senaste har slutat oavgjort. Bodö/Glimt har varit en norsk succé den här säsongen och de gulsvarta återfinns på andra plats i serien. Men Bodö har gått mållösa från de två senaste matcherna och på resande fot har bortalaget stundtals varit ojämna. Utgången är oviss och alla tecken bör ritas ner så tidigt som möjligt. 

7.    Valenciennes VS Havre 

X2tt

I franska Ligue 2 går det trögt för nordlaget Valenciennes. De rödvita har problem att få till något eget ordnat spel och framåt ser det väldigt trubbigt ut. Värt att notera är att Valenciennes inte gjort ett enda mål på sju halvlekar! Le Havre är vassare och löste fullt välförtjänt en poäng i den förra omgången mot serieledarna Lorient. Det blåklädda bortalaget har precis som i fjol material för att utmana om playoff-platserna och mot ett uddlöst Valenciennes är Le Havre befogade favoriter. Utgå från tvåan och gardera med krysset om möjligheten ges.  

8.    Sandhausen VS Wehen 

1x2tt

Sist ut är en drabbning för Zweite Bundesliga. Precis som i fjol är Sandhausen ett lag för botten av tabellen. Förra säsongen slutade värdarna precis ovanför kvalstrecket. Sandhausen har fortsatt på inslagen väg den här säsongen och de svartvita är under måndagskvällen en favorit i fara. Nykomlingen Wehen Wiesbaden är förvisso jumbo i tabellen men gästerna har varit riktigt bra de senaste veckorna. Den senaste bortamatchen vann faktiskt Wehen mot självaste Stuttgart! Gästerna står nu på sju inspelade poäng på tre matcher. Helgardera det här mötet och håll tummarna för skrälltvåan.

Kupongen:

Antal rader: 108

Dagens spik: Malmö FF

Senaste gången AIK vann borta mot Malmö var 1996. MFF vilade viktiga pjäser i Europa League senast och går all in här. Ettan känns mycket bra! 

Dagens skräll: Aarhus

Ett skadedrabbat Köpenhamn som slåss på två fronter med Europaspel kan få det tufft här mot Aarhus som sett starka ut senaste tiden. Ettan är ett fint skrällstreck att ta med. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *