Topptipset 30/9

Published by Oskar on

En fin blandning av intressanta matcher förgyller Topptipset under måndagen med Bajen som radens stora favorit och ett riktigt klassikermöte i Premier League som inleder. Analysen är klar, här har ni den! 

1.    Manchester U VS Arsenal arsenal 

1x2tt

På Old Trafford går ett riktigt klassiskt och prestigefyllt möte av stapeln i Premier League! Man United fick däng förra helgen av West Ham och problemen duggar sannerligen tätt för Ole Gunnar Solskjaer. Både Martial och Rashford är skadade medan Pogba alltjämt är osäker till spel. Arsenal ser fortsatt ganska svajiga ut bakåt men offensivt ser det bättre ut och vändningen senast på Villa Park var mäktig. Trots skadan på Lacazette lockar tvåan mest på The Theatre of Dreams, men då värdet lutar åt att landa på hemmasegern föreslås samtliga tecken. 

2.    Hammarby VS Örebro  

1tt

På Tele2 finns alla förutsättningar för att Stefan Billborns vinstmaskin ska lösa sjunde raka hemmasegern den här måndagskvällen. Hammarbys vansinniga offensiv fortsätter att ånga på och nu när Junior åter är i spel är truppen i stort sett skadefri. Däremot är Jeppe Andersen avstängd. Örebro har inte speciellt mycket spela för längre och mot Bajen på Tele2 lär Axel Kjälls mannar få det väldigt kämpigt. Visserligen har Örebro helt okej form, men det ska sägas att motståndet varit beskedligt på slutet. Ettan känns ohotad, Söderbröderna löser detta utan tvivel! 

3.    Helsingborg VS Kalmar  

1tt

Trots att Helsingborg inte hade mycket att hämta i Skånederbyt förra veckan mot MFF har HIF sett något förbättrat ut på slutet. Hemma på Olympia har Olof Mellbergs nya gäng två raka segrar och här ska HIF anses som favoriter mot en klubb som Kalmar. KFF fick inte alls till sitt spel i den senaste förlusten mot GIF Sundsvall där Nils Fröling lämnade banan med en befarad skada. Fröling uppges vara åter i spel mot HIF, däremot är Henrik Löfkvist avstängd samtidigt som Rasmus Elm som brukligt är högst osäker till spel. Helsingborg är en tänkbar spik på sin fina gräsmatta. 

4.    Östersund VS Djurgården  

X2tt

Östersunds FK är på väg ner i botten. ÖFK har fortsatt enorma problem med ekonomin och efter sex raka förluster har Falkarna närmat sig nedflyttningsstrecket med stormsteg. Djurgården lever i en helt annan verklighet och Järnkaminerna kommer allt närmare SM-guldet. Den senaste triumfen mot Falkenberg var dock väldigt knapp och till befintliga streck på Jämtkraft Arena är det inte fel att gardera DIF. Noterbart är att Ring, Ulvestad och kapten Danielsson endast är en varning från att bli avstängd. Något tränarduon Kim & Tolle bör ha i beaktning eftersom kommande match är derbyt mot Bajen. 

5.    Frej VS Brage  

12tt

I Superettan har Hammarbys farmalag IK Frej fått en del förstärkning från Bajen. Täby-laget har radat upp tre raka segrar, i dessa tre fajter har Bajen-lånen Filston Mawana och Leo Bengtsson noterats för fyra mål tillsammans. IK Brage ska trots detta hållas ett par snäpp högre men Borlänge-klubben har tappat mark på topptrion efter de två senaste förlusterna. Nederlaget senast mot Degerfors var minst sagt blytungt där Erik Björndahl gjorde det avgörande målet i den 99:e (!) minuten. Mot Frej är både Pontus Hindrikes och Seth Hellberg avstängda. Således känns det här mötet rätt ovisst. Gaffeln (etta-tvåa) föreslås då båda lagen bör gå för tre pinnar. 

6.    Parma VS Torino  

2tt

Tomas Brolins gamla parmaskinkor vann sin första match i Serie A den här säsongen på Stadio Ennio Tardini förra veckan. Parma vann med 1-0 mot Sassuolo, segern var dock inte speciellt rättvis där ett självmål på stopptid fällde avgörande. Mot Walter Mazzarris Torino kommer det att bli tuffare. Torinos Andrea Belotti håller landslagsklass och den 25-årige anfallaren gjorde föga förvånande båda målen i 2-1-segern mot Milan i torsdags. Ett av målen cyklades in av goe Il Gallo. Streckas tvåan under 40 procent på Ennio Tardini är ett så gott som skadefritt Torino en gångbar spik. 

7.    Horsens VS Esbjerg  

1x2tt

I Danmark stundar ett bottenmöte på CASA Arena Horsens. Gulsvarta Horsens har spelat ganska bra på slutet och den senaste hemmamatchen vann faktiskt de gulsvarta med 2-1 mot Lyngby. Esbjerg har varit en ganska stor besvikelse så här långt och faktum är att gästerna gjort minst mål i Superligan. Triumfen senast hemma mot Bröndby var dock ett steg i rätt riktning men på bortagräs är Esbjerg fortfarande poänglösa i ligaspelet. Knapp etta ska garderas efter budgeten. 

8.    Stavanger VS Mjölndalen  

1x2tt

I den norska ligan har vikingarna från Stavanger gjort det riktigt bra den här säsongen, inte minst med tanke på att klubben är nykomlingar i serien. Nu börjar dock vikingarna att överskattas något samtidigt som värdarna fick slita hårt i torsdags borta mot Ålesund i cupen. Dessutom är Kristoffer Løkberg avstängd. Mjöndalen är en annan nykomling i serien som segrade mot Viking i Stavanger förra säsongen. Mjöndalen har inte gått lika bra som hemmalaget den här säsongen men då tvåan sträckas alldeles för lågt lockar skrällen mest på Viking Stadion. Helgardera!  

Kupongen:

Antal rader: 108

Dagens spik: Hammarby

Bajen har varit ruggigt vassa hemma på Tele2 denna säsong där de ännu inte förlorat och tagit tio segrar på tolv matcher. Ett sönderköpt Örebro ska inte kunna hota. 

Dagens skräll: Mjöndalen

Viking blir ruggigt överstreckade i detta nykomlingsmöte där brunklädda Mjöndalen blir rejält underskattade av det svenska folket. Fint spelvärde på tvåan! 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *