Topptipset 9/10: Vi går för 8 rätt

Published by Oskar on

Tyskland – Argentina sparkar igång onsdagens Topptips i Dortmund! Utöver detta får sydamerika och den brasilianska högstaligan Série A stort förtroende på kupongen. Häng med på dagens analyser! 

1.    Tyskland VS Argentina  

1tt

I Dortmund går en repris från VM-finalen 1990 och 2014, Tyskland mot Argentina alltså. Båda dessa finaler slutade med tyska VM-guld. Jogi Löws Die Mannschaft har nu ett par tunga år bakom sig men den nya generationen med lirare som framförallt Kimmich och Gnabry ser riktigt spännande ut. Argentina har inte heller rosat marknaden de senaste åren och truppen ser långt ifrån helt ordinarie ut i Dortmund. Varken Di María, Agüero eller Messi finns med i den här samlingen. Trots nya spännande argentinska förmågor som Dybala och Lautaro Martínez känns ettan riktigt bra på Signal Iduna Park till befintliga procent. Spik! 

2.    Stockport VS Hartlepool  

1tt

I National League, alltså Englands femtedivision, ställs nykomlingen Stockport County mot Hartlepool United i Manchester. Här ser topptipparna ut att ha tittat alldeles för mycket till dagsformen. Stockport är tillbaka i femtedivisionen för första gången sedan 2013. County har gått svagt den senaste tiden men på Edgeley Park i Manchester är The Hatters alltid svårspelade. Fyra av Stockports fem seriesegrar har spelats in på hemmaplan. Hartlepool är endast två poäng före värdarna i tabellen och i Manchester är det United som ska anses som underdogs. Börja med ettan. 

3.    Botafogo VS Goias  

1x2tt

I Brasilien ska sex Série A-matcher avhandlas. Grönvita Goiás har haft det väldigt kämpigt mot Botafogo i Rio de Janeiro genom åren men natten till torsdagen ska inte gästerna räknas bort. Rio-gänget Botafogo är nämligen inne i en väldigt negativ trend och de vitsvarta står för dagen utan tränare. Efter förlusten senast mot Fluminense fick Eduardo Barroca sparken. Dessutom saknar Botafogo ett par pjäser, bland annat Joel Carli och Gilson på grund av avstängningar. Men eftersom ettan erbjuder fint spelvärde får Rio-laget agera som utgång. Gardera dock den här bataljen hela vägen i större system. 

4.    Fortaleza VS Chapecoense  

1x2tt

Från Rio till Fortaleza som är beläget vid atlantkusten i nordöstra Brasilien. Nykomlingen Fortaleza har torskat fyra av de sex senaste matcherna men trots detta streckas hemmalaget upp som om ett Série B-lag stod för motståndet. Riktigt så är det inte även fast Chapecoense, som mest är förknippade med den tragiska flygkraschen från 2016, är jumbo i tabellen. Bortalaget har dock stått upp bra på slutet mot flera topplag och till dessa oerhört skeva streck vore det idiotiskt att inte plocka med skrällen i Fortaleza. 

5.    Bahia VS Sao Paulo  

1X2

Bahia har endast kammat noll i två av tolv hemmamatcher den här säsongen och på Arena Fonte Nova i Salvador har inte storklubben Sao Paulo vunnit sedan 2014. Att den trenden ska brytas nu känns föga troligt. Det vitfärgade bortalaget har nämligen ett par riktigt tunga avbräck. Målskytten Alexandre Pato är nämligen skadad medan Dani Alves befinner sig på landslagsuppdrag med sitt Brasilien. Två av Sao Paulos absolut bästa spelare. Med det i åtanke får 1X agera utgång i Salvador. 

6.    Gremio VS Ceara  

1x2tt

Storklubben från Porto Alegre, Gremio alltså, där både Ronaldinho och hans bror Roberto Assis bland annat spelat, har matchats hårt på slutet i och med framgångarna i Copa Libertadores. Något som kan påverka ligaspelet något. Truppen håller väldigt hög kvalité men på grund av detta saknas flera spelare som blivit uttagna till det brasilianska landslaget, bland annat Everton som jagats av flera europeiska storklubbar det senaste året. Bottenlaget Ceará bör således ha hyfsad skrällchans, åtminstone bra mycket bättre än vad strecken visar. Helgardera detta. 

7.    Cruzeiro VS Fluminense  

1tt

Trots att Cruzeiro bland annat har landslagsmeriterade spelare som Dedé, Thiago Neves och Fred att tillgå i truppen har säsongen varit undermålig från de blåvita så här långt. Men poängen senast mot topplaget Internacional var ett steg i rätt riktning och hemma på Mineirao är det sällan Cruzeiro står för dåliga prestationer. På den här arenan har Fluminense sex raka nederlag i Série A och med tanke på att även gästerna gör en riktigt svag säsong så här långt känns den lågt streckade ettan som ett rimligt singelstreck. 

8.    Santos VS Palmeiras  

X2tt

Sist men inte minst ett derby från Sao Paulo på Estádio Urbano Caldeira! Ett derby som Palmeiras har dominerat de senaste åren. Faktum är att Santos endast vunnit ett av de sju senaste derbyna mot den grönvita rivalen. Inför den här bataljen har Pelés gamla Santos ganska stora avbräck. Fyra spelare ser ut att missa det här mötet på grund av spel i respektive landslag, dessutom är Evandro avstängd efter sitt röda kort i den knappa triumfen senast mot Vasco da Gama. Palmeiras är regerande mästare i Brasilien och har den här säsongen endast torskat två av 23 ligamatcher. X2 står sig i Sao Paulo.

Kupongen:

Antal rader: 108

Dagens spik: Tyskland

Gnabry är en av de unga nya spelare som tagit plats i den tyska ombyggnationen. Fyra mål mot Tottenham i Champions League senast vittnar om att formen är där. Hemma mot ett b-betonat Argentina har Tyskland toppchans! 

Dagens skräll: Chapecoense

Chape går visserligen tungt, men har stått för en hel del vettiga insatser på slutet. Mot nykomlingen Fortaleza ska gästerna knappast streckas under 10 procent. Jobba in skrällen!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *