Topptipset 9/3: Engelsk fotboll på kupongen

Published by Oskar on

topptipset
topptipset

Som vanligt så består helgens omgång av engelsk fotboll och serieledande Manchester City tar emot formstarkt Watford, frågan är om Liverpools poängtapp förra helgen inte innebar att City nu kommer ånga ifrån. 

Som vanligt har vi valt våra tecken och du lägger din egna topptipskupong hos Svenska Spel.

1. manchesterManchester City VS Watford  watford 

1tt

Manchester City fortsätter att ånga fram i ligan och man toppar nu tabellen efter Liverpools poängtapp förra helgen. Endast en förlust på de 10 senaste matcherna i ligan och i nästa vecka väntar Schalke i returmötet i Champions League där man fick med sig 3-2 seger på bortaplan. 

Watford är visserligen ett av ligans just nu formstarkaste lag men här bör City bli för svåra. När Watford mötte ett taggad Liverpool på bortaplan förra veckan slutade det 5-0 till hemmalaget. Liknande siffror att vänta nu? 

Skador & avstängningar:

Manchester City: Bravo, Kevin De Bruyne, Fernandinho, Laporte, Stones

Watford: –

2. cardiffCardiff VS West Ham  westham 

1x2tt

Cardiff krigar för överlevnad i Premier League och har endast 3 poäng upp till säker mark. Inledde Februari med 2 raka segrar i ligan men har följt upp det med 3 raka förluster. Saknar i detta möte backen Bamba 

West Ham har inget smickrande bortafacit under 2019. 0 segrar har det blivit och endast ett kryss. Nu väntar ju ett på pappret enkelt motstånd men Cardiff slåss för överlevnad och bör ej underskattas. 

Skador & avstängningar:

Cardiff: Bamba

West Ham: Reid, Sanchez, Wilshere, Yarmolenko

3. huddersfield Huddersfield VS Bournemouth bournemouth 

X2tt

Huddersfield är ett annat gäng som slåss för överlevnad fast här ser det dystrare ut. Med endast 9 matcher kvar att spela så behöver man plocka igen 14 poäng, vilket är lika många poäng som man tagit under hela säsongen. Nej nästa år spelar Huddersfield i Championship. 

Bournemouth som inledde säsongen piggt har tappat det mer och mer allt eftersom säsongen fortsatt. Främst på bortaplan så visar man upp ett uruselt bortafacit med 9 raka förluster. Ingen av lagen har något att spela för så räkna med en avslagen match på John Smiths Stadium.

Skador & avstängningar:

Huddersfield: Diakhaby, Mbenza, Smith, Williams

Bournemouth: Cook, Cook, Francis, Solanke. 

4. leicester Leicester VS Fulham Fulham 

1x2tt

Leicester är ett av de formsvagaste lagen i Premier League nu. Under 2019 har man endast mäktat med 2 segrar. Man placerar sig i mitten av tabellen och är varken involverade i striden om europaplatser eller bottenstriden. Möter visserligen ett avhängt och formsvagt Fulham men här tycker jag man är för stora favoriter. 

Fulham har haft en katastrofal säsong och det mesta talar väl för att man gör Huddersfield sällskap i Championsship nästa säsong trots flera namnkunniga spelare som Mitrovic och Babel. 

Skador & avstängningar:

Leicester: Albrighton

Fulham: Bettinelli, Mawson

5. Newcastle Newcastle VS Everton evertom 

1x2tt

Newcastle förlorade senast borta mot West Ham men hade innan de 2 raka segrar på hemmaplan med 2-0. Har endast 6 poäng ner till nedflyttning så man behöver fortfarande kriga på ett par veckor till för att säkra kontraktet. 

Everton kan ha grusat Liverpools gulddrömmar efter 0-0 i helgen. På de 10 senaste bortamatcherna har Everton 3 segrar och då man ligger i mitten av tabellen har man inte riktigt något att slåss för. Fördel Newcastle här. 

Skador & avstängningar:

Newcastle: Clark, Elliot, Longstaff

Everton: Baines, Jagielka

6. southampton Southampton VS Tottenham tottenham

2tt

Southampton stod upp bra mot Manchester United förra helgen och tappade in förlustmålet i slutminutrarna. Ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och lär försöka störa Tottenham så gott de går. 

Tottenham slog Dortmund på bortaplan i tisdags och är därmed klar för kvartsfinal i Champions League. I ligan har man nu gått 3 raka matcher utan seger och nu gäller det att man börjar plocka poäng igen för att inte tappa Champions League-platserna till de jagande konkurrenterna. Haft flera spelare som varit på skadelistan de senaste men de flesta verkar vara tillbaka till detta möte. 

Skador & avstängningar:

Southampton: Obafemi

Tottenham: –

7. bristol Bristol C VS Leeds leeds 

X2tt

Bristol C hade en imponerande form under vintern men nu har man gått 4 matcher utan seger. Just nu håller man sig på Play-offplatsen tack vare målskillnad. På de 7 senaste inbördes mötena har Bristol endast en seger mot Leeds. 

Leeds ser ut att ha vaknat igen efter en mindre formsvacka i höstas. Efter att ha toppat tabellen stora delar av säsongen tappade man förstaplatsen till Norwich i början av året och nu gäller det att man fortsätter nypa vinster för att säkra avancemanget till Premier League. 

Skador & avstängningar:

Bristol C:  

Leeds: –

8. nottingham Nottingham VS Hull hull 

1tt

Nottingham förlorade borta mot Stoke i helgen men hade inför de mötet 4 raka matcher i ligan utan förlust. Hemma på City Ground är man svårslagna och endast 4 gånger har man fått se sig besegrade. Har samma poäng som Hull men bättre målskillnad.

Hull kommer från 2 raka segrar i ligan men hade inför det endast 1 seger på 6 matcher. På de 5 senaste bortamatcherna har fyra stycken slutat med förlust och en kryss. Fördel hemmastarkt Nottingham här. 

Skador & avstängningar:

Nottingham: –

Hull: Batty, MacDonald

Kupongen:

Antal rader: 108

Omgångens säkra: Manchester City har nu tagit över taktpinen i Premier League och har nu allt i egna händer. Endast en gång har man tappat poäng på hemmaplan denna säsong och man lär knappast göra det igen. 

Omgångens skräll: Fulham har visserligen usel form men nu möter man ett Leicester som också är i en formsvacka. Här får vi 10 % på ett Fulham tycker jag det kan vara värt att gardera upp. Mitrovic har gjort en hel del mål under säsongen. 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *