VAR inför i Premier League

Published by Oskar on

VAR införs i Premier League

Under torsdagen gick ett antal brittiska tidningar ut och skrev att representanter från samtliga Premier League-klubbarna har träffats för att diskutera om man bör införa VAR (Video Assistant Referee). Enligt BBC har nu klubbarna röstat för att införa det redan nästa säsong. 

Enda sedan VAR infördes i ligor runt om i världen för ett par år sedan har de delat upp supportrarna i två olika läger. De som är för användandet av VAR och de som är emot det. Under sommarens Fotbolls-VM så användes det för första gången i ett större mästerskap och redan idag använts det i flertalet ligor runt om i Europa. Men inte i England. 

Röstade nej tidigare i år

Det är inte första gången diskussionen har pågått på de brittiska öarna. Tidigare i år så träffades klubbarna och diskuterade hurvida man skulle införa systemet inför den kommande säsongen. Då fick VAR ett nej men nu verkar det som att klubbarna har ändrat sig. 

Under den pågående säsongen så har ett flertal spelare varit ute och kritiserat domarnivån i England. Bland annat gick Charlie Austin ut och kritiserade domarna och krävde att VAR skulle införas i ligan “eftersom domarna uppenbarligen behöver hjälp”. Nu verkar det som att Charlie får som han vill. 

Det betyder att vi från och med säsongen 2019/20 verkar få se VAR även i Premier League. Vad tycker ni om det? Delta gärna i diskussionen i vår facebookgrupp


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *